Hyppää sisältöön

Åland United nujersi Romanian hallitsevan mestarin kotonaan näytöstyyliin maalein 4–0, karsintaturnauksen finaalissa vastaan asettuu Sveitsin Servette FC

Åland United oli ylivoimainen korkeammalle sijoitettua Olimpia Clujia vastaan jalkapallon naisten Mestarien liigan karsintaottelussa.

Anna Westerlund iski Åland Unitedin kolmannen maalin keskiviikon karsintaottelussa. Kuva: Juha Tamminen

Viime vuonna Kansallisen liigan voittanut Åland United avasi naisten Mestarien liigan karsinnat rytinällä. Ahvenanmaalaiset kukistivat Romanian hallitsevan mestarin FCU Olimpia Clujin kotonaan murskalukemin 4–0.

Portugalilainen Mariana Jaleca teki jo avausjaksolla kaksi maalia. Toisella puoliajalla Anna Westerlund ja Cassandra Korhonen sinetöivät maaleillaan Unitedin voiton.

– Hyvä peli meiltä. Saimme hienoa kannustusta ja jokainen pelaaja syttyi hyvin. Teimme ison työn, hyökkäsimme monipuolisesti ja meillä oli paljon paikkoja, puolustaja Anni Miettunen kertoi Yle Urheilulle.

Hänen mukaansa voitto oli tärkeintä, ja yhtä lailla 1–0-voitto olisi kelvannut siinä missä 4–0:kin.

– Siitä lähdettiin, että voitetaan. Maaleja on aina kiva tehdä ja niitä tehdään, kun on paikka. Enempäänkin olisi ollut mahdollisuudet.

Tämän viikon Mestarien liigan ottelut pelataan Maarianhaminassa Åland Unitedin kotistadionilla karsintaturnauksena. Keskiviikkona pelattujen välierien jälkeen edessä on sijoitusottelut lauantaina.

Åland United kohtaa lauantain finaalissa sveitsiläisen Servette FC:n. Kukistamalla Sveitsin hallitsevan mestarin ahvenanmaalaiset pääsevät Mestarien liigan karsinnoissa toiselle kierrokselle.

Miettusen mukaan kansainväliset pelit ovat erilaisia kuin kotimaan kentillä. Romanialaisia vastaan Åland United näytti, että se on valmis koviinkin peleihin. Seuraava vastus on tosin tämän päiväistä kovempi, mutta se ei Miettusta tai ahvenanmaalaisia säikäytä.

– Huomenna sitten katsotaan, miten heitä vastaan pelataan. Oman pelin kautta pitää lähteä. Meidän täytyy pitää tämä laatu pelissämme, Miettunen sanoi.

Myös seuralle finaalin voitto olisi maukas. Se tietäisi toisen kierroksen paikan lisäksi myös taloudellista tukea.

– Kun vielä lauantaina voitamme, menememme jatkoon ja saamme isompia rahoja. Silloin tulossa noin 100 000 euroa palkintorahoja, Åland Unitedin urheilujohtaja Mikael Virta sanoi.

Päivitys kello 23.37: Lisätty Anni Miettusen kommentit.

Lue myös:

Åland Unitedin europelit alkavat karsintaotteluilla kotistadionilla – haaveena 100 000 euroa palkintorahaa

Åland Unitedilla “kansainvälisen tason” valmistautuminen Mestarien liigaan – pettymys Kansallisen liigan mestaruustaistossa

JyPKin ahdinko syveni joukkueen jäädessä runkosarjan viimeiseksi – voitolla PK-35 Vantaa tavoittelee paikkaa yläloppusarjassa

Suosittelemme sinulle