Hyppää sisältöön

Katso video: satojentuhansien suomalaisten seuraamat Tiktok-tähdet kerääntyivät yhteen, kun Räpfaija haastoi Hoodifaijan futismatsiin

Tiktokin katsotuimmat suomalaiset ottavat toisistaan mittaa jalkapallokentällä. Vastakkain ovat Räpfaijan ja Hoodifaijan joukkueet. Paikalle tulee kymmeniä sisällöntuottajia, joilla on satojatuhansia seuraajia.

Katso tunnelmat: Tiktokin Räpfaijan ja Hoodifaijan joukkueet ottavat mittaa futiskentällä
Katso tunnelmat: Tiktokin Räpfaijan ja Hoodifaijan joukkueet ottavat mittaa futiskentällä
Lauri Rautavuori

Tiktokin suomalaiset suurnimet kohtasivat lauantaina jalkapalloviheriöllä. Räpfaijan eli Ville Vuorisen ja Hoodifaijan eli Zico Jaddan luotsaamat joukkueet pelasivat toisiaan vastaan Janakkalan Turengissa.

Ottelun tuomarina toimi somepoliisi Konstaapeli Daniel, jolla on Tiktokissa reilut 100 000 seuraajaa.

Yle Kioskin Lloyd Libiso juonsi tapahtumaa. Tunnelmaan ja ottelun alkuun pääsee artikkelista löytyvältä videoita.

Libiso on tunnettu Inttistoorit-podcastista ja armeija-aiheisista Tiktok-sketseistä (siirryt toiseen palveluun).

Sisällöntuottajien peliin odotettiin noin 1 500 katsojaa. Pelkästään Räpfaijan joukkueen pelaajilla on Ville Vuorisen mukaan yli kaksi miljoona seuraajaa. Uniikkeja seuraajia on satojatuhansia. Joukkueen kokoonpanon valitsi Vuorisen poika.

Hoodifaijan joukkue koostuu lähes kokonaan maahanmuuttajataustaisista somenimistä.

Tiktokin yhteisöllisyys yllätti Räpfaijan

Futisottelu on Ville "Räpfaija" Vuorisenaikaansaama tapahtuma. Vuorinen liittyi Tiktokiin vasta muutama kuukausi sitten, kun hänen poikansa pyysi isää räppäämään videolle.

– Eka video meni heti viraaliksi, ja aloin räpätä muista tiktokkaajista. 30 000 seuraajaa tuli hetkessä, Vuorinen kertoo.

Vuorinen alkoi tehdä veljensä kanssa musiikkia ja räpätä lisää. Oman kylän bomberit on kappale, josta hänet parhaiten tunnetaan. Nykyään hän saa jaella nimikirjoituksia poikansa ikäisille faneille.

Vuorisen mukaan poika on ottanut isän kuuluisuuden hyvin vastaan. He ovat keskustelleet sen herättämistä tunteista.

– Tiktokin yhteisöllisyys yllätti. Kaikki huomio on ollut pelkästään positiivista.

Tapahtumalla Vuorinen kertoo haluavansa luoda "hyvää fiilistä" nuorille.

– Paikalliset mopojätkät ovat tulleet sanomaan, ettei täällä Turengissa oikein tapahdu mitään. No nyt tapahtuu.

TikTokin sisällöntuottajat Räpfaija eli Ville Vuorinen ja Hoodifaija eli Zico Jadda hymyilevät ja katsovat kohti kameraa.
TikTokin katsotuimmat suomalaiset ottivat toisistaan mittaa Turengin Liinalammen jalkapallokentällä. Vastakkain olivat Räpfaijan (oik.) ja Hoodifaijan joukkueet. Paikalle tuli kymmeniä sisällöntuottajia, joilla on yhteensä miljoonia seuraajia. Tapahtuman tunnelmia toimitti paikan päältä Lloyd Libiso, kuvaajana oli Janne Nykänen.

Suosittelemme sinulle