Hyppää sisältöön

Hoitajapula sulki yhden osaston Jyväskylän kaupunginsairaalasta väliaikaisesti – tilanne vaikeutui, kun kesäsijaiset lähtivät

Jyväskylässä Kyllön osasto 4 on suljettu hoitajavajeen takia syyskuun loppuun saakka. Potilaat on jaettu ylipaikoille muille osastoille, mutta samalla kaupunginsairaalasta on myös vähennetty vuodepaikkoja.

Kyllön terveysaseman osasto 4 suljettiin hoitajapulan vuoksi.
Jyväskylän kaupunginsairaalalla on viisi osastoa Kyllössä. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Virpi Kotilainen

Jyväskylän kaupunginsairaala on joutunut tällä viikolla sulkemaan väliaikaisesti yhden osaston Kyllöstä hoitajapulan takia.

Osasto 4:n potilaat ja henkilöstö on siirretty muille osastoille, ja sairaalan vuodepaikkoja on vähennetty 17:llä. Nyt suljetulla osastolla on 32 vuodepaikkaa.

Menettely on väliaikainen ja kestää korkeintaan syyskuun loppuun, sanoo palvelujohtaja Kati Seppänen Jyväskylän kaupunginsairaalasta.

Seppäsen mukaan kaupunki yrittää nyt rekrytoida hoitajia kaupunginsairaalaan niin, että osasto 4 päästäisiin avaamaan mahdollisimman pian.

Lisätarve on 15 hoitajaa.

Seppäsen mukaan Kyllö ei ole ennen syksyä kärsinyt varsinaisesta hoitajapulasta. Tilanne vaikeutui kuitenkin nyt alkusyksystä, kun vakituisen väen kesälomakausi jatkuu vielä, mutta kesäsijaiset ovat lähteneet jatkamaan opintojaan.

Jyväskylän kaupunginsairaalassa on yhteensä 7 osastoa, joista 5 sijaitsee Kyllössä ja 2 keskussairaalassa eli sairaala Novassa.

Suosittelemme sinulle