Hyppää sisältöön

Hämeen Keskiaikafestivaali tuo yhteen ritarit, rahvaan, viikingit, käsityöläiset ja musikantit – katso tunnelmia festivaaleilta

Hämeen Keskiaikafestivaali on maan suurimpia ellei suurin historiafestivaali. Parhaimmillaan kolmipäiväinen tapahtuma houkuttelee Hämeenlinnaan 25 000 kävijää. Festivaalitunnelmaan pääset Yle Areenan suorassa lähetyksessä perjantaina kello 12.

Historianelävöittäjä viikinkiteltan edessä keittopaikalla.
Suora lähetys Hämeen Keskiaikafestivaalilta Hämeen linnasta perjantaina kello 12. Toimittajana Tiina Kokko ja kuvaajana Dani Branthin.
Tiina Kokko

Moni historiaan liittyvä tapahtuma sijoittuu keskiaikaan. Miksi juuri tuo aikakausi kiinnostaa meitä? Hämeen Keskiaikafestivaalin johtaja Ville Ketonen arvelee, että nykyinen kiireinen tahti houkuttelee irtautumaan hetkeksi arjesta.

– Kun kaikilla on kauhea kiire joka paikkaan, työ menee näytön äärellä ja elämä on vaihtunut digitaaliseksi, niin uskon, että tämä on monelle pako arjesta. Voi laittaa sen älypuhelimen vähäksi aikaa piiloon ja pukea päälle jotain aiheeseen sopivaa.

Hämeen Keskiaikafestivaali järjestetään jo 22. kerran Hämeen historiallisen linnan kupeessa. Festivaali kokoaa yhteen niin keskiaika- ja viikinkiharrastajat, käsityöläiset kuin tapahtumasta kiinnostuneen yleisön. Tapahtumasta ovat löytäneet kotinsa myös Pakanametsän parantajat, velhot ja tietäjät sekä fantasialeirin noidat, shamaanit, faunit ja keijut.

Festivaalin tunnelmaan pääset kurkistamaan perjantaina Yle Areenan kautta. Lähetys alkaa kello 12. Striimaukseen pääset myös klikkaamalla tämän jutun pääkuvaa.

Suosittelemme sinulle