Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Union Berlin nappasi selvän voiton KuPSin vieraana – ottelupari todennäköisesti ratkesi jo ensimmäisessä osassa

Kuopion Palloseura hävisi saksalaiselle Union Berlinille maalein 0–4. Jatkopaikka europeleissä todennäköisesti karkasi kuopiolaisilta, mutta joukkue lähtee vielä ensi viikolla taitelemaan voitosta Berliiniin.

KuPSin päävalmentaja Valakari kertoo Union Berlin -ottelun jälkeisistä tunnelmista
Riku Porvari,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion Palloseura jäi saksalaisen 1. FC Union Berlin jalkoihin Konferenssiliigan karsintafinaalin ensimmäisessä osassa. Berliiniläisseura voitti torstaina maalein 4–0 Helsingin Olympiastadionilla. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Max Kruse, Andreas Voglsammer ja kaksi viimeistellyt Taiwo Awoniyi.

– He tekivät ison joukkueen maaleja. Ei tarvi paljon tilaa antaa, että he viimeistelevät. Sitten vielä annettiin yksi lahjamaali. Ei saatu omaa peliä rullaamaan, kun oltiin vähän varovaisia. Toinen puoliaika oli huomattavasti parempi ja olisi voitu muutama tehdäkin, KuPSin kapteeni Henri Toivomäki sanoi Yle Urheilulle.

Ottelussa oli hienoa tunnelmaa, kun sekä KuPS- että Union-leireissä laulettiin kannatuslauluja läpi ottelun. Saksalaisvieraat kuitenkin ratkaisivat ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla, kun tauolle mentiin 3–0-tilanteessa.

– Totta kai harmittaa tulos, mutta eniten harmittaa se, ettei oikein edes päästy kamppailemaan tässä ottelussa. Maalit tulivat liian aikaisin ja liian helposti. Täytyy kuitenkin todeta, että olipa hurja vastahyökkäysjoukkue, KuPSin päävalmentaja Simo Valakari kertoi Yle Urheilulle.

– Stadionilla oli hieno tunnelma. Harmittaa meidän fanien puolesta, ettei saatu sitä yhtä maalia, Valakari jatkoi.

Ottelun viime minuuteilla kuopiolaisilla oli mahdollisuus kaventaa lukemia torstaina 26. elokuuta pelattavaan vierasotteluun.

– Ei enää voida todennäköisesti jatkoon pääsystä puhua. Mutta meidän täytyy ensi viikon Berliini-ottelu ottaa oppituntina, jotta ollaan vahvempia ensi vuonna Euroopassa, Valkari totesi.

Viime viikon Astana-voiton jälkeen Valakari sanoi, että KuPsilla oli mahdollisuus nauttia Union Berlinin tasoista joukkuetta vastaan. Nauttiko KuPS tästä illasta?

– En usko. Joukkueessa on niin kilpailullisia jätkiä ja tiedän siellä olevan pettyneitä kavereita. Mutta juteltiin ottelun jälkeen, että tässä on kaksi vaihtoehtoa: joko ollaan pettyneitä ja pannaan pää pensaaseen tai sitten opitaan tästä. Tiedämme, että tuo (Unionin) taso on sellainen, mihin haluamme päästä ja se on mahdollista kovalla työllä.

Berliiniläiset selvästi vahvempia

Vierasjoukkue Union Berlin meni johtoon ensimmäisestä paikastaan. Englantilaisesta Liverpoolista kesällä 6,5 miljoonalla eurolla ostettu Awoniyi pääsi ohjaamaan etutolpalta pallon KuPS:in verkkoon ottelun 7. minuutilla. Välittömästi kylmä suihku savolaisille ja tilanteeksi 1–0.

Maalin jälkeen mentiin berliiniläisten hallinnassa, kunnes kaksi nopeaa maalia ratkaisivat ottelun. Ensin Kruse teki 2–0-maalin Awoniyin syötöstä 29. minuutilla. Vain kolmea minuuttia myöhemmin Awoniyi teki ottelun toisen maalinsa, kun tällä kertaa Kruse vastasi syötöstä. Tauolle mentiin vierasjoukkueen 3–0-johdossa.

Toisella jaksolla KuPS oli pirteämpi ja sai useita erikoistilanteita, joissa joukkue on ollut vahva tämän kauden europeleissä. Kuppiolaiset eivät kuitenkaan päässeet riittävän vaarallisiin maalipaikoihin ennen kuin aivan ottelun viime minuuteilla.

KuPSin Lucas Rangelin veto 90. minuutilla huippupaikalta suuntautui keskelle Unionin maalia. Vain hetkeä myöhemmin Anton Popovitschin kulmapotkusta Henri Toivomäki puski ylärimaan. KuPSilla oli epäonneakin lopussa, mutta Union Berlin todennäköisesti ratkaisi otteluparin jo ensimmäisessä ottelussa. Etenkin, kun saksalaiskärki Voglsammer kävi toisella lisäminuutilla viimeistelemässä 4–0-loppulukemat.

Päivitys 19.8. klo 21.57: Lisätty juttuun Henri Toivomäen kommentit.

Päivitys 19.8. klo 22.13: Lisätty juttuun Simo Valakarin kommentit.

Lue myös:

HJK:lle maalin tappio Istanbulissa, Union Berlin upotti tylysti KuPSin – tässä ovat kaikki euroillan käänteet ja ratkaisut

HJK ja KuPS pelaavat miljoonista euroista – rahan lisäksi menestys europeleissä voi tuoda myös toisen edun tulevaisuudessa

Suosittelemme