Hyppää sisältöön

Sinilevähavaintoja on tehty Kuortaneenjärvellä ja Kristiinankaupungissa – Storsand ei uimakelpoinen kolibakteerin vuoksi

Storsandin uimarannalta otetussa vesinäytteessä on havaittu kolibakteeria. Storsandin vesi ei ole uimakelpoista. Sinilevähavaintoja on tehty myös mm. Ähtärissä.

Storsandin uimarannan vesi ei nyt ole uimakelpoinen, terveysviranomaisten ottamasta vesinäytteestä löyti kolibakteeria. Kuva: Yle/Kjell Vikman

Sinilevää on tällä viikolla havaittu runsaasti Kristiinankaupungissa ja Kaskisissa, Storsandissa puolestaan kolibakteereja. ELY-keskukselle ilmoitettujen kansalaishavaintojen mukaan levää on ollut kuluneella viikolla erittäin runsaasti Kristiinankaupungin Bofjärdenin eteläosassa ja Kaskisten edustalla.

Viikonloppuna kansalaishavaintoja sinilevästä tehtiin Kristiinankaupungista Tjöckönin eteläpuolelta, jossa levää oli erittäin runsaasti.

Lisäksi Storsandilla Monäsissä Uudessakaarlepyyssä on vedessä eilen torstaina havaittu kolibakteereja eikä uimista siellä suositella. Kolibakteria löytyi terveysviranomaisten ottamassa vesinäytteessä. Storsanin uimarannan uimavesi ei ole uimakelpoista.

Sinilevää on kuluneella viikolla havaittu hieman myö svaltakunnallisen leväseurannan virallisella havaintopisteellä Kuortaneenjärvellä Kuortaneen kunnassa. Valtakunnallisen leväseurannan ulkopuolinen viranomaishavainto levästä tehtiin Ähtärinjärven Ähtärinsalmella kunnan ympäristösuojelun toimesta. Havaintopisteellä levää oli hieman.

Evijärven Kettusaaren lähistöllä levää oli viikonlopun aikana kansalaishavainnon mukaan hieman.

Levätilannetta voi seurata kaikille avoimesta Järviwiki-palvelusta. Sinilevähavainnon voi ilmoittaa Järvi-meriwikin verkkopalveluun

Suosittelemme sinulle