Hyppää sisältöön

Karhunmetsästys alkoi – Pohjois-Savossa saa kaataa yksitoista karhua

Poikkeusluvat on myönnetty alueille, joilta on kahden viime vuoden ajalta pentuehavaintoja sekä karhun aiheuttamia vahinkoja.

Koko maassa saa metsästää yli 450 karhua. Arkistokuva. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Karhun metsästyskausi on alkanut perjantaina. Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Savoon poikkeusluvat yhdentoista karhun metsästämiseen.

Pohjois-Savon luvista kolme on Koillis-Savon ja Vehmersalmen alueella. Leppävirralla, Kaavi–Juankoski sekä Rautavaara–Varpaisjärvi– Nilsiä -alueella on kullakin kaksi lupaa. Kiuruveden ja Pielaveden pohjoisosassa on yksi lupa. Samoin yksi lupa on Keiteleen ja Pielaveden länsiosasta Tervoon ja Vesannolle ulottuvalla alueella.

Poikkeusluvat on myönnetty maakunnan tiheimmille karhualueille, joilta on kahden viime vuoden ajalta pentuehavaintoja sekä karhun aiheuttamia vahinkoja.

Pohjois-Savoon oli haettu 18 poikkeuslupaa. Kolmelle haetulle alueelle ei myönnetty lupia karhuhavaintojen ja vahinkojen muita alueita vähäisemmän määrän takia. Riistakeskuksen mukaan karhupentuhavaintojen kirjaamisaktiivisuudessa on parantamisen varaa, sillä kanta-arvio perustuu osin siihen.

Koko maassa karhusaaliin enimmäismäärä on yli 450 karhua. Luvista yli 200 on Pohjois-Karjalassa.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle