Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Finnvera rahoittanut Pohjois-Karjalassa eniten omistajanvaihdoksia koko Itä-Suomessa

Erityisrahoittaja Finnveran lainat ja takaukset pienille ja keskisuurille yrityksille palasivat alkuvuonna normaalitasolle Itä-Suomessa. Pohjois-Karjala erottui omistajanvaihdosten osalta.

Team Finland Tekes Finnvera Finpro pääkonttori
Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja, joka tarjoaa suomalaisille yrityksille lainoja, takauksia ja vientitakuita. Kuva: Jussi Virkkunen / Yle
Marja-Liisa Kämppi
Avaa Yle-sovelluksessa

Finnvera on alkuvuonna rahoittanut pohjoiskarjalaisissa yrityksissä ahkerasti varsinkin omistajanvaihdoksia. Määrä on suhteellisesti eniten Finnveran Itä-Suomen alueen neljästä maakunnasta.

Aluejohtaja Mikko Vänttinen toteaa, että Pohjois-Karjala on usein ykkönen myös alueen yrityskauppojen määrässä.

Omistajanvaihdokset saivat tammi-kesäkuussa Itä-Suomessa rahoitusta Finnveralta yli 17 miljoonaa euroa. Määrä on 74 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kaikkiaan valtion omistama erityisrahoittaja myönsi lainoja tai takuita Keski-Suomen, Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois-Karjalan kattavalle toimialueelleen 107,5 miljoonan euron edestä.

Summasta yli puolet - 57,1 miljoonaa euroa - kohdistui teollisuuden eri toimialoille. Seuraavaksi eniten rahoitusta saivat liike-elämän palvelut (23 Me), kauppa- ja kuluttajapalvelut (13 Me) sekä matkailu (9 Me).

Pohjois-Karjalassa pienten ja keskisuurten yritys rahoitus on painottunut Joensuun seudulle. Aluejohtaja Vänttisen mukaan se kertoo maakunnan yritysrakenteesta.

Suosittelemme