Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Rippileirillä epäillään seksuaalista häirintää Helsingissä – "Asia ymmärrettävästi järkyttää", sanoo yhtymänjohtaja

Lauttasaari-lehden mukaan seksuaalista häirintää epäillään tapahtuneen Lauttasaaren seurakunnan rippileirillä.

en Bibel och ett krucifix
Seurakunnan nuorten toiminnassa epäillään tapahtuneen seksuaalista häirintää Helsingissä. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos
Katri Kirsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin seurakunnan nuorten toiminnassa epäillään tapahtuneen seksuaalista häirintää, tiedottaa Helsingin seurakuntayhtymä Kirkko Helsingissä -julkaisussa. Seurakunnan mukaan tapauksesta on tehty tutkintapyyntö.

Helsingin poliisi on aloittanut asiasta esiselvityksen. Siinä selvitetään, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta. Epäily tuli ilmi pian erään leirin päättymisen jälkeen.

Helsingin seurakunta tutkii kaikki häirintäepäilyt.

– Otamme tapauksen erittäin vakavasti, sillä Helsingin seurakunnilla on nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään. Leireillämme ja kaikessa toiminnassamme pitää voida luottaa siihen, että toimintaamme on turvallista osallistua, sanoo yhtymänjohtaja Juha Rintamäki tiedotteessa.

Seurakunta ja alueen koulu tekevät yhteistyötä nuorten tukemiseksi. Seurakunta on tiedottanut asiasta niitä tahoja, joita tapauksen oletetaan tässä vaiheessa koskettavan. Lauttasaari-lehden mukaan kyse on Lauttasaaren seurakunnan rippileiristä.

– Asia ymmärrettävästi järkyttää nuoria, heidän läheisiään ja myös toiminnan järjestäjiä, Rintamäki sanoo.

Tapausta selvittää rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta. Yle ei tavoittanut Antikaista kommentoimaan asiaa perjantaina.

Suosittelemme