Hyppää sisältöön

Suomelle toinen mitali alle 20-vuotiaiden MM-yleisurheilusta – Alasaari taivutti MM-hopeaa!

Juho Alasaari otti hopeaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen seiväshypyssä tuloksella 535. 17-vuotiaalle seiväslupaukselle mitali oli helpotus Tallinnan EM-kisojen karvaan pettymyksen jälkeen.

Juho Alasaari voitti seiväshypyn nuorten maailmanmestaruuden Nairobissa.
Juho Alasaari sai hopeaa seiväshypyn nuorten MM-kisoissa Nairobissa. Kuva: SUL
Juuso Koskinen,
Sakari Lund

Suomi sai toisen mitalin yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoista Nairobista, kun seiväshyppääjä Juho Alasaari otti MM-hopeaa tuloksella 535.

– Tänne tultiin mitaleista taistelemaan ja sellainen nyt jäi taskuun. Ei voi hirveän paljon parempi mieli olla, paitsi jos olisi kultainen tullut, Alasaari nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

Vaikeat stadiontuulet ja seiväskisan siirtyminen torstai-illasta perjantaiaamuun vaikeuttivat Alasaaren valmistautumista kilpailuun.

– Siinä vaiheessa ajattelin, että kaikki on ihan auki tänään. Kovat miehet karsiutuivat alkuun, osa jäi jopa ilman tulosta, Alasaari totesi.

Nairobissa Alasaari ylitti 505 ja 520 ensimmäisellään. Kaksi ensimmäistä hyppyä 535:stä epäonnistuivat, mutta kolmannen jälkeen Alasaari pääsi tuulettamaan ylitystä ja mitalin varmistumista.

– Yhtäkkiä tajusin, ettei tässä tarvitse kuin mennä yli niin on mitali taskussa. Sai aikamoiset psyykkaukset siinä ottaa, että jalat lähtivät liikkeelle kolmannessa yrityksessä.

uho Alasaari otti hopeaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen seiväshypyssä tuloksella 535.
Alasaari on jo rikkonut tällä kaudella 19-vuotiaiden EM- ja MM-tulosrajat. Kuva: SUL / Jean-Pierre Durand

17-vuotias Alasaari pudotti kahdesti 545:stä ja siirsi kolmannen yrityksen 550:een. Hyppy nousi korkealle, mutta riman ylitys ei onnistunut. Kilpailun voitti 545 ylittänyt Valko-Venäjän Matvei Volkov.

Tallinnan EM-pettymys tuli kuitattua

Mitali oli mannaa Alasaarelle Tallinnassa heinäkuussa käytyjen alle 20-vuotiaiden EM-kisojen jälkeen. Tallinnassa Alasaari oli erittäin lähellä ylittää ennätyksensä 544, mutta sai tyytyä neljänteen tilaan tuloksella 534.

– Se neljäs sija jäi vähän kyrsimään, en saanut itsestäni oikein mitään irti Tallinnassa. Ehkä tämä mitali oli nyt tämmöinen takaisinmaksu siitä, Alasaari pohdiskeli.

Alasaaren mitali on Suomen miesten ensimmäinen koskaan seiväshypyssä 19-vuotiaiden MM-kisoista. Naisista siihen ovat pystyneet hopealle 2006 sijoittunut Minna Nikkanen ja pronssia 2016 taivuttanut Wilma Murto.

Alasaaren kausi jatkuu Tampereella viikon päästä.

– Yritän päästä Kalevan kisoissa kuntoon ja toivotaan, että sieltä irtoisi paikka Ruotsi-otteluun.

Alasaari on jo rikkonut tällä kaudella 19-vuotiaiden EM- ja MM-tulosrajat. Seiväshypyn Suomen ennätys on Jani Lehtosen vuonna 1993 hyppäämä 582.

– Ensin tavoitellaan 19-vuotiaiden SE (Matti) Monoselta pois, onneksi on vielä vuosi tässä aikaa. Sen jälkeen katsotaan, mitä ennätyksiä seuraavaksi on rikottavana, Alasaari vinkkasi.

Lue myös:

Suomen mitalijuhlat jatkuvat! Janne Läspä kiskaisi keihäässä nuorten MM-kultaa: "Onhan se mahtavaa olla maailmanmestari"

Saga Vanninen otteli MM-kultaan! Ensimmäinen alle 20-vuotiaiden mestaruus Suomelle 11 vuoteen – valmentaja "laittoi peukun" voiton jälkeen

Suosittelemme sinulle