Hyppää sisältöön

Lasia potkittiin ja roskakori heitettiin ikkunaan – Andreas Tolonen sulkeutui viikoksi lasikoppiin hyväntekeväisyyttä varten

TikTok-tähti Andreas Tolonen asui Oulun Mannerheimin puistossa viikon. Tempauksellaan hän keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen ja onnistui viikon aikana ylittämään asettamansa tavoitteen.

Positiivinen vastaanotto yllätti – Andreas Tolonen keräsi lasikopissa 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen
Positiivinen vastaanotto yllätti – Andreas Tolonen keräsi lasikopissa 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Oulun keskustassa asui viikon ajan 19-vuotias nuori mies.

Sosiaalisesta mediasta tuttu Andreas Tolonen teki itselleen kodin Mannerheimin puistoon. Hän asui viikon läpinäkyvässä lasikopissa.

Tempaus oli osa Oulun kotiseutumarkkinoiden ohjelmaa. Lasikopissa asuttu viikko alkoi 12. elokuuta ja päättyi eilen torstaina.

TikTok-tähti Tolonen keräsi tempauksellaan yli 11 000 euroa Suomen mielenterveys ry:n mielenterveystyöhön.

Viikko lasikopissa -tempauksen tavoitteena oli kerätä 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen. Vaikka haaste on ohi, keräys jatkuu (siirryt toiseen palveluun) aina jouluaattoon saakka. Perjantaihin mennessä lahjoituksia on kertynyt yhteensä 1 076 kappaletta.

Kopissa vietetyn viikon aikana Tolonen ei voinut poistua kopista tai esimerkiksi käydä suihkussa. Sen sijaan hän käytti aikaa sosiaalisen median sisältöjen tekemiseen esimerkiksi live-lähetysten muodossa.

  • Kuuntele Andreas Tolosen tunnelmia viikon tempauksen jälkeen jutun pääkuvan videolta.

Katsojat ja paikalla käyneet pystyivät myös lähettämään Toloselle haasteita suoritettavaksi viikon aikana. Tolonen dokumentoi lasikopissa vietettyä aikaansa TikTok-tililleen (siirryt toiseen palveluun). Tolosella on tällä hetkellä yli 220 000 TikTok-seuraajaa.

Tempaus ei ollut Tolosen ensimmäinen. Viime vuonna hän istui viikon Oulun kauppaskeskus Valkeassa auton sisässä ja keräsi tempauksella rahaa Syöpäsäätiölle. Silloinen keräys ei kuitenkaan yltänyt 10 000 euron tavoitteeseensa, vaan lahjoitukset jäivät 238 euroon.

Lue lisää: Abit päättivät kerätä opiskelijoiden mielenterveystyöhön rahat, jotka olisi viskattu karkkina ilmaan – rahaa tuli tuhansia euroja

Suosittelemme sinulle