Hyppää sisältöön

Wasa Graffitilandia jatkaa toimintaansa entisen Wasalandian alueella myös talven yli

Yli 100 taiteilijan toteuttama ulkoilmanäyttely Vaasan Wasalandian alueella saa jatkoa tulevana talvena. Tapahtuma kulkee työnimellä Wasa Graffitilandia - Winter Edition, ja sen toteuttamiseen haetaan taiteilijoita avoimen haun kautta.

Graffitilandian Logon on tehnyt vaasalaislähtöinen ja nykyään Kirkkonummella asuva Graffititaiteilija Nina Kuu eli Nina Kuukari
Graffitilandian näyttelyt jatkuvat Vaasassa myös talven yli. Kuva: Antti Haavisto / Yle
Sebastian Björklund

Wasa Graffitilandia saa jatkoa tulevana talvena. Tapahtuman takana oleva Katukulttuuri Ry on saanut jatkettua alueen vuokrasopimusta talveksi ja ovat päättäneet järjestää sinne talvisen talvimarkkinahenkisen taidetapahtuman.

Kesän ulkoilmanäyttely on ollut menestys. Entiseen huvipuisto Wasalandiaan toteutettua ulkoilmanäyttelyä on käynyt ihastelemassa lähes 9000 ihmistä.

Talven näyttelyä varten alueella avataan uusia tiloja. Tapahtuma kulkee työnimellä Wasa Graffitilandia - Winter Edition. Tiedotteen mukaan tarkoitus on tuoda valoa ja piristystä vuoden pimeimpään aikaan.

Avoin taiteilijahaku järjestetään syyskuun alussa ja toiveena on tavoittaa mahdollisimman laajan skaalan eri taidemuotoja: Mukaan mahtuu ääni- ,valo- sekä videotaidetta ja tietenkin myös perinteisempää taidetta kuten veistoksia, installaatioita sekä maalauksia.

Kesän Wasa Graffitilandia -näyttely toteutettiin vapaaehtoisvoimin ja lyhyellä aikataululla. Ideasta avajaisiin kului kahdeksan viikkoa.

Graffitilandian teoksia on ollut tekemässä yli 100 taiteilijaa. Wasa Graffitilandia on avoinna elokuun loppuun.

Suosittelemme sinulle