Hyppää sisältöön

Henrik Lundqvist ilmoitti pistävänsä hokkarit naulaan

NHL:ssä kaikkiaan yli 1000 ottelua torjunut Henrik Lundqvist, 39, on tehnyt päätöksen ripustaa ammattilaisluistimensa naulaan.

Kuva: /All Over Press
Timo Uusitalo

Henrik Lundqvist kertoi viime vuoden joulukuun puolivälissä kärsineensä sydänviasta. Sen jälkeen ruotsalaismaalivahti kävi operaatiossa, joka onnistui hyvin.

NHL-veteraani ilmoitti silloin, että hän miettii tulevien kuukausien ajan päätöstä jääkiekkouransa jatkosta. Nyt hän on kuitenkin päättänyt - hänen mittava, 16 kauden taalaliigauransa on ohi.

– Minulla on edessä uusi luku historiassani. Olen päättänyt lopettaa jääkiekkourani, Lundqvist julisti sosiaalisessa mediassa.

Lundqvist kertoo Göteborgissa pidettävässä lehdistötilaisuudessa, että hänen päässään pyörii edelleen kaikenlaisia ajatuksia ja paljon tunteita.

– Olemme täällä Scandinavium-hallissa, koska täältä kaikki alkoi osaltani. Olin viisi vuotta vanha, kun näin ensimmäisen jääkiekko-otteluni täällä. Siitä se alkoi, kertoi Lundqvist.

Herkistynyt Lundqvist kertoo leikkauksen jälkeisestä ajasta.

- Tämä on ollut vaikea vuosi. Koskaan ei tiedä, mihin elämä vie. Kun istun täällä tänään ja ajattelen uraani, tunnen paljon iloa ja ylpeyttä. Mutta ennen kaikkea paljon kiitollisuutta.

New York Rangers valitsi NHL:n varaustilaisuudessa Henrik Lundqvistin vuonna 2000. Hän pelasi Manhattanin legendaarisessa jääkiekkoseurassa vuosina 2005–2020. Viimeisenä kautena hän solmi yhden vuoden pestin Washington Capitalsin kanssa.

Kaudella 2011–12 Lundqvist pokkasi NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophy -pokaalin. Hän on saavuttanut Torinossa olympiakultaa vuonna 2006 ja maailmanmestaruuden vuonna 2017.

Lue myös

NHL-konkari Henrik Lundqvist joutuu avosydänleikkaukseen: "Meillä kaikilla on omat vuoremme kiivettävänä"

Suosittelemme sinulle