Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Makwan Amirkhani palaa UFC-kehään lokakuussa – kohtaa kanadalaisottelijan Abu Dhabissa

Suomalaisvapaaottelija kamppailee seuraavaksi kanadalaista Tristan Connellya vastaan 30. lokakuuta.

Makwan Amirkhani.
Makwan Amirkhani ottelee UFC-kehässä seuraavan kerran 30. lokakuuta. Kuva: EPA-EFE/Erik Simander
Samu Saatsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisen ammattilaisvapaaottelijan Makwan Amirkhanin seuraava vastustaja on kanadalainen Tristan Connelly. Amirkhani kohtaa Connellyn 30. lokakuuta Abu Dhabissa, UFC 267 -vapaaottelutapahtumassa.

Connelly, 35, on otellut yhteensä 21 ammattilaisvapaaottelua. Näissä hän on poistunut kehästä voittajana 14 kertaa ja hävinnyt seitsemästi.

178-senttinen kanadalainen otteli höyhensarjassa (62-65 kiloiset) ensimmäistä kertaa viimeisimmässä UFC-ottelussaan, häviten sen Pat Sabatinille. Hän on sitä aiemmin otellut välisarjassa (71-77 kiloiset) yhden voitokkaan UFC-ottelun.

Amirkhanin tämänhetkinen saldo ammattilaisena on 16 voittoa ja kuusi tappiota 22 ottelussaan. UFC-otteluja hänellä on vyöllään yhteensä kymmenen, joista kuusi on ollut voitokkaita. Suomalaisen kaksi viimeisintä ottelua ovat päättyneet tappioon.

Ottelusta voidaan povata jälleen suomalaiselle uran suhteen tärkeää vedenjakajaa. Amirkhanin, 32, aiempi sopimus vapaaotteluorganisaatio UFC:n kanssa umpeutui hänen edellisessä ottelussaan debytantti Kamuela Kirkiä vastaan. Amirkhani hävisi tuon ottelun yksimielisin tuomariäänin. Mikäli suomalainen haluaa jatkaa organisaation tapahtumissa ottelemista, kaipaa hän sitä varten voittoa Connellya vastaan.

Lue myös:

Makwan Amirkhani joutui ambulanssiin erikoisesta syystä – joi liikaa vettä

Makwan Amirkhanin ura kärsi kolauksen – sensaatiomainen tappio UFC-debytantille

Conor McGregorin sääriluu murtui huippuottelussa – Poirier vei trilogian voiton: "Tunsin varmasti jotain"

Suosittelemme