Hyppää sisältöön

Åland United lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigan karsinnoissa – Dana Leskinen: "Tässä on hyvää fiilistä, tämä on hienoa jalkapalloa"

Åland United hävisi Maarianhaminassa järjestetyn Mestarien liigan karsintaturnauksen finaalissa Servette FC:lle maalein 0–1. Kotijoukkue oli ottelussa hyvä, mutta vieraiden puolustus kesti loppuun asti.

Katso ottelun kohokohdat klikkaamalla kuvaa. Kuvalähde: Åland United.Valokuvassa Dana Leskinen, arkistokuva.
Katso ottelun kohokohdat klikkaamalla kuvaa. Kuvalähde: Åland United.Valokuvassa Dana Leskinen, arkistokuva.
Riku Porvari

Åland United hävisi lauantai-iltana Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella Sveitsin Servette FC:lle 0–1. Serveten Laura Felber puski pallon maalivahti Christina Dinesonin vartioimaan maaliin vain hetki ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä.

Åland Unitedin taival europeleissä päättyi, kun taas Sveitsin mestari Servette jatkaa toiselle kierrokselle.

– Vastustaja oli hyvä, eikä heillä ollut yhtään huonoa pelaajaa. Monipuolinen joukkue, jossa sekoitus nopeita, taitavia ja kokeneita pelaajia. Eivät ole maailman kärkeä, mutta kansainvälisesti kova joukkue, Ålandin Dana Leskinen sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Leskisen mukaan ottelussa oli kova tempo. Hänestä oli hienoa päästä pelaamaan hyvää joukkuetta vastaan, jotta pääsee näkemään, missä oman joukkueen taso on kansainvälisillä kentillä.

– Tässä nyt meni meidän taso. Ei ollut kaukana, että oltaisiin tasoitettu. Hyvillä raiteilla ollaan, kun jatketaan vain duunia.

Leskinen kertoi joukkueen olevan pettynyt, mutta uskoo jokaisen lopulta olevan tyytyväinen suoritukseen, koska kaikki antoivat kaikkensa. Omassa pelissään hän näki positiivisia asioita, koska pääsi käyttämään omia vahvuuksiaan.

– Ottelun aikana päädyin ahtaampiin tiloihin kuin yleensä, joten oli vähän pohdittavaa, että mitäs tässä nyt tehdään. Pari kertaa ehdin katsoa, mistä tilaa aukeaisi ja silloin onnistuinkin. Uskalsin pelata rohkeasti omilla vahvuuksillani, siitä olen iloinen.

Leskinen kuvaili Mestarien liigan karsintaottelun tunnelmaa "parhaaksi". Maarianhaminassa pelatussa ottelussa kentän ulkopuolella oli pimeää, kun taas stadionin valot kirkkaina valaisivat nurmea.

– Iloitsin keskiviikkona Anni Miettuselle, että tässä on hyvää fiilistä, tämä on hienoa jalkapalloa, kun yleisökin on täynnä.

Servette teki maalin ja puolusti ansioikkaasti

Alkuminuuteilla karsintaottelussa mentiin päästä päähän. Åland ehkä hieman hallitsikin ottelua ensimmäisen 20 minuutin aikana. Servette kuitenkin nappasi pallonhallinnan ja hallitsi peliä ensimmäisen puoliajan loppuun.

Vartin pelin kohdalla Ålandin Mariana Jaleca potkaisi pitkän pallon Servetten rangaistusalueelle. Kärki Cassandra Korhonen juoksi perään ja näytti ehtivän palloon ennen Servetten maalivahti Ines Pereiraa. Kotijoukkueen puolella oltiin jo varmoja, että tilanteesta tulisi rangaistuspotku, mutta tuomari kuitenkin vihelsi vieraille vapaapotkun.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Servette teki maalin kulmapotkusta ja tauolle mentiin vieraiden 1–0-johdossa.

Toisella puolikkaalla Servette hiljalleen antoi pallonhallintaa Ålandille ja keskittyi puolustamaan, jossa myös onnistui. Ålandin ottelun paras maalintekopaikka tuli ottelun 78. minuutilla. Dana Leskinen keskitti oikealta laidalta pallon, johon Signy Aarna ehti ensimmäisenä. Pusku suuntautui kohti etuyläkulmaa, mutta Servetten maalivahti Pereira onnistui torjumaan pallon yläriman kautta maahan ja syliinsä.

Varsinaisen peliajan viimeisen kymmenen minuutin tai edes kahdeksan lisäminuutin aikana Servette ei päästänyt Ålandia maalipaikoille. Vierasjoukkue puolusti kurinalaisesti ja selvisi ilman takaiskua.

Servette voitti siis ottelun 1–0 ja eteni Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle.

Lue myös:

Dana Leskinen muutti 15-vuotiaana yksin Saksaan jalkapallounelman perässä – hyökkääjälupauksen arki mullistui sijaisperheen hylkäämisen ja isän sairauden takia: "Kaikki on plussaa, mitä tässä elämässä kokee"

Åland United kamppaili jatkopaikasta Mestarien liigassa loppuun asti, mutta joutui taipumaan Sveitsin mestarille – katso tästä ottelutapahtumat

Åland United nujersi Romanian hallitsevan mestarin kotonaan näytöstyyliin maalein 4–0, karsintaturnauksen finaalissa vastaan asettuu Sveitsin Servette FC

Suosittelemme sinulle