Hyppää sisältöön

Baareja ja ravintoloita tarkastetaan Kainuussa syyskuun loppuun saakka: vaikka tarkastaja on paikalla, on asiakas aina ykkönen

Kajaanissa viikonloppuna tarkastetuista ravitsemisliikkeistä puolella oli asiat kunnossa. Asiakkaan ei pitäisi havaita tarkastajaa ollenkaan, kerrotaan aluehallintovirastosta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Kuva: Yle
Tanja Heikkonen

Kainuun ravintoloita tarkastettiin viikonloppuna. Tällä kertaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tarkastaja kiersi kajaanilaisissa ravintoloissa.

Kuuntele jutun alun linkistä, kun alkoholiylitarkastaja Sari Koski kertoo, miten korona-aikaan on osattu sopeutua. Toimittajana on Tanja Heikkonen.

Kajaanissa tarkastettuja ravitsemisliikkeitä kertyi nyt viikonloppuna yhteensä kahdeksan, joista neljällä oli asiat kunnossa.

Tartuntatautilain mukainen suunnitelma, joka pitää olla myös asiakkaan nähtävillä, puuttui kahdesta paikasta. Kahdessa paikassa valvontakäynnistä tulee jatkotoimenpiteitä, koska alkoholilain säännöksiä oli jätetty noudattamatta.

Alkoholiylitarkastaja Sari Koski kertoo, että pandemia-aikana valvonta on keskittynyt tartuntatautilain noudattamiseen. Pääsääntöisesti tarkastajan työ on näkymätöntä.

– Asiakkaat palvellaan ensin, meidän asiat hoidetaan sitten, Koski summaa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valvoo tehostetusti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa olevia ravitsemisliikkeitä syyskuun loppuun saakka.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle