Hyppää sisältöön

Vaasan seudulla perustettiin innokkaasti uusia yrityksiä

Yrittäjyysinto on kasvanut tasaisesti eri puolilla Suomea. Yrityksiä on perustettu jopa enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla ennen koronaepidemiaa.

Sormet tietokoneen näpppäimillä.
Vaasan seudulle syntyi tammi-kesäkuun välisenä aikana 113 yritystä. Kuva: Yle / Eeva Kuivas
Merja Siirilä

Vaasan seudulla uusia yrityksiä perustetaan jo vilkkaammin kuin ennen koronaa – jopa ennätystahtia.

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian avulla Vaasan seudulle syntyi tammi-kesäkuun välisenä aikana 113 yritystä, mikä on lähes 50 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla viime vuonna.

Startian johtajan Tommi Virkaman mukaan yritysneuvonnassa on huomattu, että moni on nyt lähtenyt toteuttamaan ehkä jo pidempäänkin mietinnässä ollutta liikeideaa.

– Moni kokeilee yritysideaansa ensin osa-aikaisena yrittäjänä työnsä ohessa. Lisäksi moni asiakkaistamme tekee yrittäjämäisesti töitä laskutuspalvelun kautta, ja ne eivät näy perustettujen yrittäjien määrässä, sillä heillä ei ole Y-tunnusta. Uusien yritysten perustannassa ollaan kuitenkin tällä hetkellä ennätysvuoden lukemissa, jos Startian vuosi jatkuu samaan tahtiin, hän toteaa.

Yrittäjyysinto on kasvanut tasaisesti eri puolilla Suomea. Uusia yrityksiä syntyi Suomen Uusyrityskeskusten kautta tammi-kesäkuun aikana kolmannes enemmän kuin vuonna 2020 ja pari prosenttia enemmän kuin ennen koronaa, vuonna 2019, vastaavalla ajanjaksolla.

Lisää Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle