Hyppää sisältöön

Päävalmentaja Joel Banks nimesi lentopallomiesten EM-joukkueen kotikisoihin – Mikko Esko nousi mukaan, vaikka ei ollut kisaehdokkaiden listalla

Suomen joukkueessa on viisi ensikertalaista EM-kisatasolla. Urpo Sivula pääsee mukaan jo uransa seitsemänteen EM-lopputurnaukseen. Mikko Esko mahtui mukaan, vaikkei ollut aiemmin julkaistulla kisaehdokkaiden listalla.

Joel Banks ger råd till spelarna.
Joukkue on nyt valmis: Joel Banksin seuraava tehtävä on saada Suomi mahdollisimman iskukykyiseksi EM-kotikisoihin. Kuva: imago images / Newspix/ All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Päävalmentaja Joel Banks on nimennyt Suomen joukkueen lentopallon miesten EM-lopputurnaukseen. Suomi aloittaa kisaurakkansa 1. syyskuuta, kun se kohtaa Tampereella Pohjois-Makedonian.

Suomen 14 pelaajan joukkueessa on neljä yli 30-vuotiasta ja viisi EM-ensikertalaista. Passareina ovat kokeneet Eemi Tervaportti ja Mikko Esko. Esko ei ollut keväällä julkaistulla kisaehdokkaiden listalla, mutta mahtui lopulliseen joukkueeseen.

Hakkuri Urpo Sivulalle EM-turnaus on jo uran seitsemäs, Tervaportille kuudes ja Eskolle sekä libero Lauri Kermiselle viides. Nelikko on pelannut myös kahdet MM-kilpailut.

EM-kisojen ensikertalaisia ovat hakkurit Aaro Nikula ja Joonas Jokela, yleispelaaja Sakari Mäkinen, keskitorjuja Miki Jauhiainen ja libero Voitto Köykkä. Heistä Mäkinen oli mukana kolme vuotta sitten MM-kilpailuissa.

Muut yleispelaajat ovat Niklas Seppänen, Antti Ronkainen sekä Niko Suihkonen ja keskitorjujat Tommi Siirilä sekä Sauli Sinkkonen.

– Erilaiset rajoitukset ovat totta kai vaikeuttaneet ohjelmaamme muun muassa pitämällä harjoituspeliemme määrän aivan liian vähäisenä haluttuun nähden. Valintojen tekeminen tässä vaiheessa on todella kovaa kaiken tämän jälkeen. Tämä on kuitenkin huippu-urheilua ja siihen kuuluva osa, päävalmentaja Banks sanoi tiedotteessa.

Tampereella pelattavan alkulohkon muut joukkueet ovat Venäjä, Espanja, Hollanti, Pohjois-Makedonia ja Turkki. EM-kilpailuissa 24 joukkuetta on jaettu neljään lohkoon. Suomen lisäksi turnausta pelataan Puolassa, Tshekissä ja Virossa.

Lue myös:

Suomen taistelu jäi ilman palkintoa – Ukraina aiheutti lentopallonaisten jatkohaaveille kovan kolauksen

Suomen lentopallonaisten taistelu ei riittänyt – näin kokenut Ukraina vei tärkeät pisteet

Lentopallonaiset tarvitsevat voiton joukkueesta, jota eivät ole koskaan voittaneet – päävalmentaja ei odota yllätyksiä: "Mitään taikatemppuja ei ole"

Suosittelemme sinulle