Hyppää sisältöön

Kotihälytyksellä Varsinais-Suomen Ruskolla ammutulla poliisilla ei hengenvaaraa, poliisia ampunut kuoli vammoihinsa sairaalassa – syyttäjä ja KRP selvittävät tapahtumia

Poliisia ammuttiin Ruskon Vahdolla maanantai-iltana. Poliisi on sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Poliisia ampunut mies kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Poliisimiehen selkä hämärtyvässä illassa. Taustalla poliisiautoja.
Poliisi jatkoi tutkimuksiaan myöhään illalla Ruskon Vahdolla. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva
Tekijät

Länsi-Suomen syyttäjävirasto ja keskusrikospoliisi (KRP) selvittävät Varsinais-Suomessa Ruskolla maanantai-iltana tapahtunutta aseenkäyttötilannetta, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitos (siirryt toiseen palveluun). Tilanteessa sekä poliisi että poliisin kohteena ollut henkilö käyttivät asetta.

Kohdehenkilön aseesta osuman saanut poliisi on sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Kohdehenkilö kuoli poliisin mukaan sairaalassa myöhemmin illalla ampumisessa saamiinsa vammoihin.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikostarkastaja Aki Lahtinen KRP:sta kertoo yöllä STT:lle, että poliisia ampunut henkilö oli mies. Lahtinen ei kuitenkaan kerro tarkempia tietoja ampujasta.

Lounais-Suomen poliisi sai maanantaina seitsemän aikaan illalla kotihälytystehtävän Ruskon Vahdolle. Paikan päällä kohteen oviaukossa tapahtui poliisin mukaan tilanne, jossa sekä poliisi että kohdehenkilö käyttivät asetta.

Tehtävälle osallistui useita poliisipartioita. Poliisi kertoo eristäneensä tapahtumapaikan ja tehneensä paikan päällä paikkatutkintaa myöhään maanantain ja tiistain väliseen yöhön saakka. Aiemmin poliisi kertoi, että tapahtumista ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Poliisin mukaan murhayrityksenä tutkitun tapauksen esitutkinta päätetään, koska kohdehenkilö on kuollut. KRP kuitenkin jatkaa tapahtumien selvittämistä.

KRP ei tiedota tapauksesta enempää niin kauan, kuin poliisin aseenkäyttöä koskeva selvitystyö on syyttäjävirastossa kesken.

Turun Sanomat kerto (siirryt toiseen palveluun)i aiemmin, että silminnäkijätietojen mukaan paikalla oli illalla ollut useita poliisin yksiköitä, ensihoidon yksiköitä sekä lääkintähelikopteri.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) osoitti Twitterissä tukea poliisille kirjoittamalla, että poliisi turvaa meidän kaikkien arkea, kaikkina aikoina.

– Pahimmissa tilanteissa se voi tarkoittaa oman turvallisuuden vaarantamista. Kaikki voima ja tuki kentälle, hän jatkoi.

Lounais-Suomen poliisi ei kommentoinut maanantaina illasta STT:lle sitä, oliko kyseessä suunnitelmallinen ja tarkoituksellinen poliisin ampuminen. Poliisi ei myöskään kommentoinut, millainen kotihälytystehtävä oli kyseessä.

Lue myös:

Syyttäjä tutkii seuraavaksi poliisin aseenkäytön Ruskolla – "Yleisesti toivotaan, että asia hoidetaan mahdollisimman ripeästi" 

Suosittelemme sinulle