Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Henry Manni ja Pia-Pauliina Reitti kantavat Suomen lippua Tokion paralympia-avajaisissa

Paralympialaisten avajaiset järjestetään Tokion olympiastadionilla tiistaina 24. elokuuta. Yle näyttää tilaisuuden TV2:lla ja Yle Areenassa kello 13.50.

Henry Manni kelaustuolissaan.
Ratakelaaja Henry Manni on toinen Suomen lipunkantajista Tokion paralympialaisten avajaisissa. Hänen ohellaan lippua kantaa ratsastaja Pia Manni. Kuva: imago images/Beautiful Sports/ All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Ratsastaja Pia-Pauliina Reitti ja ratakelaaja Henry Manni toimivat Suomen lipunkantajina Tokion kesäparalympialaisten avajaisissa. Avajaiset järjestetään tiistaina 24. elokuuta Tokion olympiastadionilla. Yle näyttää tilaisuuden suorana kello 13.50 Suomen aikaan TV2:lla ja Yle Areenassa.

– On upea tunne päästä kantamaan Suomen lippua. Olen niin itkuherkkä, että stadionilla tulee varmasti kyynel silmään. Itken ja nauran samaan aikaan, paralympialaisten ensikertalainen Reitti kommentoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Henry Manni kantoi viisi vuotta sitten Rion kesäparalympialaisten päättäjäisissä Suomen lippua ja jatkaa nyt siis Tokiossa siitä, mihin edellisissä paralympiakisoissa jäi.

– Odotan mielenkiinnolla avajaisia ja hetkeä johdattaa joukkue stadionille. Joukkueessa on hyvä henki, ja on mahtava olla osa sitä, Manni hehkutti.

Järjestyksessään 16:nnet kesäparalympialaiset kokoavat yhteen maailman parhaat paraurheilijat 162 eri maasta. Tokiossa kilpaillaan 22 eri lajissa ja paraurheilijoita on yhteensä noin 4 500. Suomen joukkueessa on 16 urheilijaa, jotka kilpailevat seitsemässä eri lajissa.

Tokion kesäparalympialaiset kilpaillaan 24. elokuuta–5. syyskuuta.

Yle lähettää Tokion paralympialaisista noin 90 tuntia ohjelmaa. Suorien lähetysten lisäksi joka päivältä näytetään TV2:lla kooste, jossa ovat mukana päivän tärkeimmät hetket. Yle Urheilun verkkosivuilla ja Yle-sovelluksessa löydät kisauutiset ja puheenaiheet sekä lähetystiedot Paralympialaiset -tapahtumasivuilta.

Lue myös:

Päivän suomalaiset ja lähetystiedot

Suomen joukkue

Suosittelemme