Hyppää sisältöön

Simo Valakari jatkaa KuPSin peräsimessä – jatkosopimus kestää ainakin kauden 2023 loppuun: "Täällä tiedetään, mitä voittaminen vaatii"

Simo Valakari jatkaa Kuopion Palloseuran päävalmentajana uudella kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Sopimukseen kuuluu myös yhden kauden mittainen jatko-optio.

Simo Valakari (kuvassa pokaalin kanssa) jatkaa KuPSissa ainakin kauden 2023 loppuun saakka. Kuva: Matti Raivio / All Over Press

Kuopion Palloseura on solminut jatkosopimuksen päävalmentajansa Simo Valakarin kanssa. 48-vuotias Valakari solmi KuPSin kanssa kahden vuoden mittaisen jatkopahvin, mikä siis pitää hänet Kuopiossa vähintään kauden 2023 loppuun. Lisäksi sopimukseen kuuluu yhden vuoden jatko-optio.

Valakari on valmentanut KuPS:n peräsimessä vuoden 2020 joulukuusta alkaen. Kuopiolaiset ovat ennättäneet voittamaan Valakarin kanssa toukokuussa Suomen cupin, sekä päässeet Uefan Konferenssiliigan viimeiselle karsintakierrokselle. Veikkausliigassa joukkue on tällä hetkellä toisella sijalla.

– Loistava fiilis! OIen nauttinut todella paljon tästä vajaasta vuodesta KuPSissa. Olen nähnyt tämän "savolaisen hulluuden" ja mitä mahdollisuuksia meillä on. Olen todella innoissani joukkueemme rakentamisesta, meillä on jo nyt hyvä pohja viedä tätä kaikkea eteenpäin, Valakari kommentoi Ylelle jatkosopimustaan.

– Ihmiset ovat Kuopiossa olleet sopivan kriittisiä ja arvostavat hyvää futista. Täällä saa aikaiseksi todella hyviä keskusteluja ja on hienoa, kuinka iso asia KuPS on kuopiolaisille, hän analysoi mainitsemaansa savolaisuutta ja työpaikkaansa.

Valakarin mukaan hän haluaa jatkaa erityisesti joukkueensa pelin monipuolistamista. Lisäksi suurten tavoitteiden lunastaminen on helsinkiläistaustaisen päävalmentajan mielessä.

– Haluan voittaa! Voittamisen todennäköisyys on paljon suurempi KuPS:n kaltaisessa seurassa. Täällä tiedetään, mitä voittaminen vaatii ja mitä sen eteen täytyy tehdä. Voittaminen on luonnollisesti myös helpompaa hyvien pelaajien kanssa, Valakari jatkaa KuPSin tiedotteessa.

KuPS kohtaa kuluvalla viikolla ensin Saksassa Union Berlinin Konferenssiliigan viimeisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Viikon toinen ottelu on myös erittäin iso, kun savolaiset pelaavat sunnuntaina Helsingissä Veikkausliigan kärkikamppailussa HJK:a vastaan.

Juttua päivitetty 23.8. klo 17:30: Lisätty Simo Valakarin kommentteja.

Lue myös:

KuPSin juonikkaat maalit ja tehokiri kaatoivat HIFK:n – aamuvirkku Honka tyrmäsi Maarianhaminassa

Kommentti: Saksalaisia huvittanut nakkimuki oli Olympiastadionilla illan kohokohta – torstai-ilta paljasti merkittävän eron HJK:n ja KuPSin välillä

Union Berlin nappasi selvän voiton KuPSin vieraana – ottelupari todennäköisesti ratkesi jo ensimmäisessä osassa

HJK ja KuPS pelaavat miljoonista euroista – rahan lisäksi menestys europeleissä voi tuoda myös toisen edun tulevaisuudessa

Suosittelemme sinulle