Hyppää sisältöön

Syyttäjä tutkii seuraavaksi poliisin aseenkäytön Ruskolla – "Yleisesti toivotaan, että asia hoidetaan mahdollisimman ripeästi"

Poliisia ammuttiin maanantaina illalla kotihälytystehtävän yhteydessä Varsinais-Suomessa Ruskolla. Myös poliisi käytti tilanteessa asettaan, ja poliisia kohti ampunut mies kuoli saamiinsa vammoihin.

Varsinais-Suomessa Vahdolla Ruskon kunnassa on ammuttu poliisia kotihälytystehtävän yhteydessä maanantaina 23. elokuuta 2021.
Poliisioperaatio kesti Ruskon Vahdolla maanantaina useamman tunnin. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva
Johanna Lehtola

Keskusrikospoliisi selvittää Varsinais-Suomen Ruskon maanantai-iltaista ampumavälikohtausta. Lisäksi poliisin aseenkäytön tutkii valtakunnansyyttäjän toimistossa erikoissyyttäjä.

Välikohtaus tapahtui, kun Lounais-Suomen poliisi vastasi kotihälytykseen Ruskon Vahdolla maanantaina illalla. Mies ampui kohti poliisia ja myös poliisi käytti asettaan. Poliisia kohti ampunut mies kuoli saamiinsa vammoihin. Poliisi loukkaantui välikohtauksessa. Haavoittuneella poliisilla ei ole hengenvaaraa.

Lounais-Suomen poliisin rikostarkastaja Aki Lahtinen toivoo, että syyttäjä tutkii poliisin aseenkäytön mahdollisimman nopeasti.

– Poliisin aseenkäytöstä on tehty esiselvitys jo maanantaina. Vaihtoehtoina seuraavaksi on, että syyttäjä katsoo esiselvityksen olevan riittävä. Hän voi pyytää lisätutkintaa, tai aloittaa esitutkinnan poliisin ampuma-aseen käytöstä. Yleisesti toivotaan, että asia hoidetaan mahdollisimman ripeästi, tarpeettoman kauan ei tätä viivytetä. Se on kaikkien etu, niin kansan, poliisin kuin menehtyneen omaisten, Lahtinen sanoo.

Koska kohdehenkilö on menehtynyt, murhayrityksenä tutkitun asian esitutkinta tullaan päättämään. Poliisi on toistaiseksi ollut vaitonainen ampumavälikohtauksen tapahtumista.

– Ja tämän takia asiassa ei tulla enempää julkisuuteen, koska poliisin aseenkäytön tutkinta syyttäjällä on kesken, sanoo Lahtinen.

Lue lisää:

Kotihälytyksellä Varsinais-Suomen Ruskolla ammutulla poliisilla ei hengenvaaraa, poliisia ampunut kuoli vammoihinsa sairaalassa – syyttäjä ja KRP selvittävät tapahtumia

Juttua ja otsikkoa muokattu klo 12.24: Poliisin ampumaaseen käytön esiselvityksen tekee valtakunnansyyttäjän toimiston erikoissyyttäjä, ei Länsi-Suomen syyttäjänvirasto.

Suosittelemme sinulle