Hyppää sisältöön

Työttömyys laski Kanta-Hämeessä vuodentakaisesta – eniten vapaita työpaikkoja on muun muassa lähihoitajille ja vartijoille

Kanta-Hämeessä oli heinäkuun lopussa lähes 8 800 työtöntä työnhakijaa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yhdeksän prosenttia.

Naisten työttömyys väheni heinäkuussa enemmän kuin miesten työttömyys. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Työttömyys laski heinäkuussa Kanta-Hämeessä. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna työttömien määrä väheni 828 henkilöllä eli 9 prosentilla. Tämä käy ilmi Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Maakunnassa oli heinäkuun lopussa lähes 8 800 työtöntä työnhakijaa. Työttömyys väheni kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa Humppilaa ja Hausjärveä lukuun ottamatta. Eniten työttömyys väheni Jokioisilla, 26 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli heinäkuussa Hämeenlinnassa 13 prosenttia, mikä on Kanta-Hämeen korkein työttömyysaste. Maakunnan matalimmat työttömyysasteet olivat heinäkuussa Lopella, hieman alle 7 prosenttia, ja Jokioisilla, tasan 7 prosenttia.

Naisten työttömyys (-13,2 prosenttia) väheni heinäkuussa viime vuoden heinäkuuhun verrattuna enemmän kuin miesten (-4,5 prosenttia). Alle 25-vuotiaiden työttömyys laski vuodentakaiseen verrattuna 18,4 prosenttia.

Avoimien työpaikkojen määrä kasvussa

Heinäkuussa ilmoitettiin Kanta- ja Päijät-Hämeessä 4 102 uutta avointa työpaikkaa. Määrä on 1 770 eli 76 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin ja 1 556 enemmän kuin kaksi vuotta sitten heinäkuussa.

Vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna kysyntä kasvoi eniten näistä tekijöistä: myyjät, avustavat keittiötyöntekijät, muut suojelu- ja vartiointityöntekijät, tarjoilijat, lähihoitajat sekä vartijat. Työpaikoista 87 prosenttia oli yrityksissä ja 53 prosenttia oli kestoltaan yli 12 kuukautta, kerrotaan tuoreessa työllisyyskatsauksessa.

Heinäkuussa paikkoja ilmoitettiin eniten lähihoitajille, myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille, avustaville keittiötyöntekijöille, talonrakentajille, kirvesmiehille ja rakennuspuusepille, rahdinkäsittelijöille ja varastotyöntekijöille, tarjoilijoille, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille sekä muille suojelu- ja vartiointityöntekijöille.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle