Hyppää sisältöön

Kokkolan Venetsialaisten iltaohjelma peruuntuu jo toistamiseen – kiihtyvä koronatilanne siirsi tapahtuman ensi vuoteen, mutta päiväohjelma toteutuu

Osa artisteista on lupautunut esiintymään ensi elokuun venetsialaisissa.

Veneziaden i Karleby 2013
Ennakkolippuja oli venetsialaisiin myyty satoja, kertoo Jaki Silvennoinen. Kuva: Kokkolan Matkailu
Iina Kluukeri

Kokkolan Venetsialaisten iltaohjelmaa peruuntuu tulevalta viikonlopulta Kokkolan Kauppatorilla koronapandemian takia.

Sen sijaan torille suunniteltu päiväohjelma pyritään järjestämään, kertoo Kokkolan kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus. Kaupungin sivuilla päiväohjelmaksi luetellaan muun muassa Suntin soutu, kesämusaralli lapsille ja venetsialaisparaati.

– Toritapahtumassa on vahva maskisuositus ja muistutamme yleisöä riittävistä turvaväleistä, Purontaus kertoo.

Koko maassa ja myös Keski-Pohjanmaalla taas kiihtyvä koronatilanne pakotti iltaohjelman järjestäjät siirtämään tapahtuman. Tapahtuma on houkutellut torille vuosittain tuhansia kävijöitä.

– Peruuntuminen harmittaa, mutta valitettavasti tilanne on tämä. Asiasta on keskusteltu useaan kertaan Soiten koronanyrkin, tartuntatautitiimin ja AVI:n edustajien. Asiantuntijat ovat arvioineet, ettei Kokkolan seudulla voida järjestää suuria yleisötapahtumia turvallisesti elokuun lopulla. Haluamme olla vastuullisia tilanteessa, kertovat festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen ja tapahtumakoordinaattori Timo Tiilikka tiedotteessa.

Ministeriön viime viikolla antamat yleisötilaisuuksien rajoitussuositukset ja aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset tekivät tapahtuman käytännössä mahdottomaksi.

– Haluamme olla vastuullisia ja alueen tartuntatautiviranomaisten kanssa totesimme, että turvallista tilaisuutta emme pysty nyt järjestämään,

Ennakkolippuja venetsialaisiin oli myyty satoja, kertoo Silvennoinen.

Jo ostetut ennakkoliput käyvät Silvennoisen mukaan sellaisenaan vuoden 2022 tapahtumaan ja ohjelma pysyy pääpiirteittäin samana. Venetsialaisiin oli kiinnitetty useita Suomen kärkikaartin esiintyjiä, muun muassa Emma-palkittu naisartisti Behm, Vesterinen yhtyeineen sekä Popeda, Maustetytöt, Anssi Kela sekä Neljä Ruusua.

Silvennoinen ei kuitenkaan vielä paljasta, mitkä artistit ovat lupautuneet esiintymään ensi vuoden venetsialaisissa.

– Vielä ei jokaisen artistin kanssa ole saatu neuvotteluja käyntiin. Muutamalta on saatu myöntävä vastaus.

Koronapassi olisi voinut pelastaa?

Lippunsa palauttajia järjestäjät pyytävät ottamaan yhteyttä alkuperäiseen ostopaikkaan, joita ovat Lipputoimisto, Kokkolan Prisma ja Lippu.fi.

Lipun hinta hyvitetään täysmääräisesti ja palautusten käsittely alkaa ostopaikoissa elokuun lopulla.

Järjestelyvastuu venetsialaisten iltatapahtumasta oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Osuuskauppa KPO:lla. Kaupunki on tapahtuman yhteistyökumppani.

Silvennoinen harmittelee, että koronapassia ei ole saatu sisäänajettua tarpeeksi nopeasti.

– Se olisi voinut pelastaa Kokkolan Venetsialaisetkin. Toivotaan, että koronapassi saadaan mahdollisimman nopeasti levitykseen läpi Suomen ja samalla tapahtumateollisuus kunnolla käyntiin.

Tapahtumajärjestäjät ovat tehneet tapahtumatakuuhakemuksen, joten jotain korvausta peruuntumiskuluihin voidaan saada. Se selviää vasta myöhemmin syksyllä.

Lue myös:

Kokkolan Venetsialaisten tähtinä nähdään Behm, Popeda ja Neljä Ruusua

Kokkolan Venetsialaiset pois torilta ja kaupalliselle järjestäjälle? – kaupunki haluaa päävastuun pois harteiltaan

Venetsialaisten epävirallinen pääkaupunki Kokkola löysikin juhlan vasta viimeisten joukossa – uusin tieto kertoo, että juhla oli yleinen jo 1800-luvulla

Suosittelemme sinulle