Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Suojateiden turvallisuus poliisin tehotarkkailussa – vaarallisinta on, kun autoilija ohittaa suojatien eteen pysähtyneen auton

Lounais-Suomen poliisi osallistuu tänään valtakunnalliseen teemapäivään. Tarkoituksena on kitkeä pois suojateiden turvallisuutta vähentäviä tilanteita. Tarvittaessa poliisi voi antaa rikkeistä sakon tai määrätä ajokiellon.

Linja-auton kuljettaja
Poliisi pyrkii varmistamaan, että ajoneuvojen kuljettajat huomioivat suojatiellä jo olevat tai sinne menossa olevat jalankulkijat. Kuvituskuva. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Tapio Pukkila
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi valvoo tänään tiistaina koko Lounais-Suomessa tehostetusti suojatiekäyttäytymistä. Kyseessä on valtakunnallinen suojateiden valvontapäivä.

Poliisi pyrkii varmistamaan, että ajoneuvojen kuljettajat huomioivat suojatiellä jo olevat tai sinne menossa olevat jalankulkijat.

Tieliikennelain mukaan ajoneuvolla suojatietä lähestyttäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja ajettava sellaisella nopeudella, että ajoneuvon voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä.

– Käytännössä kuljettajan on hiljennettävä vauhtiaan aina ennen suojatietä, jos suojatien läheisyydessä on jalankulkijoita, jotka voivat pyrkiä tai ovat selkeästi pyrkimässä suojatielle, sanoo tiedotteessa komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Hän muistuttaa, että erityisen vaarallisia ovat tilanteet, joissa autoilija ohittaa suojatien eteen pysähtyneen auton.

– Tämä niin sanottu giljotiinitilanne on erittäin vaarallinen suojatiellä liikkuvalle tienkäyttäjälle. Tällaisesta piittaamattomasta ajokäyttäytymisestä poliisi kirjoittaa ajoneuvon kuljettajalle sakon ja ajokieltokin saattaa tulla harkittavaksi.

Valvonnassa kiinnitetään huomiota myös suojatieturvallisuutta vaarantaviin pysäköintivirheisiin.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Kuuntele tästä uusimmat Yle radiouutiset Varsinais-Suomesta

Lue uusimmat Yle Uutiset Varsinais-Suomesta

Suosittelemme