Hyppää sisältöön

Ruskon ampumavälikohtauksen tapahtumien kulku on nyt selvityksen alla – syyttäjä: tapahtumapaikalla oli myös muita

Varsinais-Suomessa Ruskon Vahdolla tapahtui maanantai-iltana vakava välikohtaus, jossa poliisi loukkaantui ja poliisia ampunut mies kuoli vammoihinsa.

En polisbil vid en grusväg.
Poliisilla oli paikalla Ruskon Vahdolla useampi partio. Kuva: Roni Lehti/Lehtikuva
STT,
Johanna Lehtola

Valtakunnansyyttäjän toimiston erikoissyyttäjä on aloittanut Ruskon Vahdolla tapahtuneen ampumavälikohtauksen tapahtumien selvittämisen.

Tutkinnanjohtajaksi on nimetty erikoissyyttäjä Heidi Savurinne. Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan tällä hetkellä taltioidaan tapahtumien kulkua ja tehdään esiselvitystyötä.

Välikohtaus tapahtui, kun poliisi vastasi kotihälytykseen Ruskon Vahdolla maanantaina iltaseitsemän aikaan. Poliisin tiedotteen mukaan oviaukossa tapahtui ammuskelu. Myös poliisi käytti tilanteessa asettaan, ja poliisia kohti ampunut mies kuoli saamiinsa vammoihin.

Esiselvitys käynnissä

Tapahtumapaikalla oli poliisia ampuneen miehen lisäksi ainakin kaksi muuta siviilihenkilöä, kertoo erikoissyyttäjä Heidi Savurinne.

– Paikalla olleet ovat todennäköisesti (ampujan) läheisiä henkilöitä, kertoo Savurinne STT:lle.

Heidi Savurinne johtaa esiselvitystä, joka koskee poliisin aseenkäyttöä tilanteessa. Esiselvityksen jälkeen päätetään, onko poliisin aseenkäytöstä aihetta aloittaa esitutkinta eli onko syytä epäillä poliisia rikoksesta.

– Tietojeni mukaan yksi poliisi on ampunut tilanteessa, toteaa Heidi Savurinne Yle Turulle.

Siihen, onko kyseessä sama poliisi, joka haavoittui, Savurinne ei tutkinnallisista syistä ota kantaa. Hän painottaa, että tässä vaiheessa ollaan poliisilta saatujen tietojen varassa. Selvityksen edetessä tiedot tarkentuvat.

Paikalle tuli Savurinteen mukaan ensi vaiheessa kaksi poliisipartiota ja myöhemmin lisää poliiseja.

Lue lisää:

Syyttäjä tutkii seuraavaksi poliisin aseenkäytön Ruskolla – "Yleisesti toivotaan, että asia hoidetaan mahdollisimman ripeästi" 

Kotihälytyksellä Varsinais-Suomen Ruskolla ammutulla poliisilla ei hengenvaaraa, poliisia ampunut kuoli vammoihinsa sairaalassa – syyttäjä ja KRP selvittävät tapahtumia

Suosittelemme sinulle