Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Aino Tapola avasi suomalaisten paralympiataipaleen, brasilialainen MM-kakkonen oli liian kova pala purtavaksi: "Kipsasin erien alussa"

Tapola kärsi pöytätenniksen avausottelussa tappion brasilialaiselle Catia Oliveiralle erin 1–3.

Tapola kärsi pöytätenniksen avausottelussa tappion brasilialaiselle Catia Oliveiralle
Juuso Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaiken Tokion paralympialaisista löydät täältä.

Pöytätennispelaaja Aino Tapola käynnisti Suomen joukkueen urakan Tokion paralympialaisissa. Kaksinpelin luokissa WS1–2 kilpaileva Tapola kärsi 1–3 (4–7, 11–7, 8–11, 8–11) tappion MM-kakkoselle, Brasilian Catia Oliveiralle.

– Oli kaikki mahdollisuudet voittaa peli. Harmittaa, kun kipsasin erien alussa enkä päässyt heti peliin mukaan. Tiukkoja eriä oli, mutta oma kiri tuli vähän liian myöhään, Tapola harmitteli avausottelun jälkeen Yle Urheilulle.

– Altsu (alakierre) puri hyvin, sitä olisi pitänyt viljellä enemmän. En saanut omilla syötöillä mitään etua, hän lisäsi.

Tapola on ensimmäinen suomalaisnainen paralympialaisten pöytätenniksessä. Paralympiadebyytti oli hänelle hieno kokemus, mutta hermoilu vaikutti suomalaisen suoritukseen.

– Onhan se hienoa olla täällä. Jännittää vaan aika paljon, en tiedä milloin pelaaminen alkaa olla hauskaa, ettei vaan jännitä koko ajan, Tapola totesi.

Suomalaisen valmentaja Martti Autiolle jäi suojatinensiesiintymisestä kaksijakoinen tunnelma.

– Toisaalta tiesimme vastustajan olevan maailman huippua, mutta tässä oli mahdollisuus voittoon, joten jäi hieman harmittamaan.

Tapola oli huomattavasti kokemattomampi kuin vastustajansa. Hänellä on kansainvälisiä kilpailuja takana alle kymmenen. Tapola selvitti tiensä Tokioon voittamalla karsintaturnauksen reilu kaksi kuukautta sitten.

– Hän on hyvällä tasolla ja tämä oli hieno suoritus, pisti tiukalle vastustajan. Olen ylpeä, Autio sanoi.

Tapolan ottelut jatkuvat huomenna torstaina, kun suomalainen kohtaa Puolan Dorota Buclawin. Tapolan on kukistettava puolalainen, jotta paikka jatkopeleihin aukeaa.

– Lähden voittamaan. Pari vuotta sitten kohtasimme EM-kisoissa ja siitä on tullut kehitystä niin paljon, että jos tämän tason pelaajan (Oliveira) kanssa pystyy näin hyvin pelaamaan, se peli täytyy voittaa, Tapola julisti.

Kolmen pelaajan alkulohkosta kaksi parasta etenee puolivälieriin.

Lue myös:

Paralympialaisten avajaisseremonia huipentui tulen sytyttämiseen – Yle seurasi avajaisia

Henry Manni ja Pia-Pauliina Reitti kantavat Suomen lippua Tokion paralympia-avajaisissa

Tässä ovat Suomen mitalitoivot paralympialaisissa – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Suosittelemme