Hyppää sisältöön

Valtavien komponenttien kuljetus Kemin uudelle sellutehtaalle vaatii näkyviä katujärjestelyjä keskusta-alueella

Jotta erittäin suuria säiliöitä ja paineastioita voidaan kuljettaa Pajusaareen, on keskusta-alueen katuverkolta poistettava keskisaarekkeita, valaistusta ja puita. Ensimmäiset yhdeksän kuljetusta toteutetaan jo lokakuussa.

Mehiläinen Länsi-Pohja droonilla kuvattuna
Isoja säiliöitä ja muita tehtaan komponentteja lähdetään kuljettamaan Pajusaareen Kemin sisäsatamasta Kauppakatua pitkin ja siitä edelleen Hahtisaarenkadulle. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Tiinamaija Rantamartti

Suurten komponenttien kuljetus Metsä Fibren sellutehdastyömaalle vaatii jo tämän syksyn aikana näkyviä katujärjestelyjä Kemin keskusta-alueella ja sen tuntumassa.

Jotta erittäin suuria säiliöitä ja paineastioita voidaan kuljettaa Pajusaareen, on katuverkolta poistettava keskisaarekkeita, valaistusta ja puita.

Tehtaan päälaitetoimittaja Valmetin toimittamat komponentit tuodaan Ajoksesta meritse sisäsatamaan, mistä ne viedään Kauppakatua, Hahtisaarenkatua, Lehtokatua ja Pajusaarentietä pitkin tehtaalle.

Suurimmat väliaikaiset muutokset joudutaan tekemään Hahtisaarenkadulla ja Pajusaarentiellä.

Metsä Fibreltä kerrotaan, että suurin yksittäinen komponentti on lähes 30 metriä pitkä ja leveyttä kuljetuksilla on keskimäärin 13 metriä. Enimmillään yksi komponentti painaa 234 tonnia, kevyimmät kuljetettavat noin 80 tonnia.

Kuljetukset tehdään lokakuussa ja ensi kesäkuussa. Kadut kunnostetaan ensin väliaikaisesti ja kuljetusten jälkeen pysyvästi. Kuljetuksia on lokakuussa yhdeksän ja ensi kesänä 17.

Valmistelevat työt aloitetaan kuluvalla viikolla Pajusaarentien puiden poistolla.

Suosittelemme sinulle