Hyppää sisältöön

Virolahden lukio virittelee uutta yhteistyötä paikallisen ratsastustallin kanssa – lukioon tulossa kilparatsastuslinja

Virolahden lukion uudella opintolinjalla olisi mahdollista yhdistää lukio-opinnot ja tavoitteellinen kilparatsastus tai ratsastusharrastus. Lukion ja Liinakkotallin yhteistyösopimuksen hyväksymisestä päätetään ensi viikolla.

Närbild på en brun hästs mule
Virolahden lukio on ollut hevosurheilupainotteinen jo joitain vuosia. Nyt suunnitelmissa on uusi yhteistyökumppani. Kuva: Mostphotos
Miina Sillanpää

Virolahden lukio on aloittamassa kilparatsastuslinjan.

Uudella linjalla opiskelijan olisi mahdollista yhdistää lukio-opinnot ja tavoitteellinen kilparatsastus tai ratsastusharrastus. Linjasta käytetään markkinointinimeä Virolahden kilparatsastuslukio.

Kilparatsastusopinnot järjestettäisiin yhteistyössä paikallisen Liinakkotallin kanssa. Lukion ja ratsastustallin välinen yhteistyösopimus on hyväksyttävänä Virolahden sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa ensi viikolla.

Opinnot alkaisivat jo syyskuussa.

Sopimus ja yhteistyön hinta ei ole julkista tietoa. Neuvotteluja on käyty kevään ja kesän aikana.

Liinakkotallin hevos- ja ratsastusyrittäjä on Katja Kuokka. Hän kilpailee kouluratsastuksessa ja on suomenhevosten kouluratsastuksen Suomen mestari.

Uusi suunta

Virolahden lukio muuttui hevosurheilupainotteiseksi jo yli neljä vuotta sitten. Erikoistumisella haluttiin houkutella uusia opiskelijoita Virolahdelle.

Virolahden lukio järjesti pitkään Harjun oppimiskeskuksen kaksoistutkinto-opiskelijoiden lukio-opinnot, mutta menetti yhteistyön tänä vuonna, kun Harju valitsi yhteistyölukioksi Haminan lukion.

Virolahden kunta oli 1990-luvulla alkaneen lukioyhteistön päättymisestä harmissaan.

Kunta on nyt laatimassa Virolahden lukiolle uuden strategisen suunnitelman. Yhteistyö Liinakkotallin kanssa on yksi keskeinen osa Virolahden lukion tulevaisuuden visioon liittyvässä kokonaisuudessa.

Lue lisää: Harjun oppimiskeskus toivoo uusista yhteistyökuvioista vetovoimaa – opiskelijat saavat syksyllä lisää valinnanvaraa

Suosittelemme sinulle