Hyppää sisältöön

Vaasan kaupungin neuvottelut siilojen purkutyöstä ja tontin myynnistä loppusuoralla – rakennustöiden toivotaan alkavan jo vuoden kuluttua

Vaasan kaupunki allekirjoittaa perjantaina aiesopimuksen siilojen purkamisesta sekä uuden kohteen rakentamisesta. Rakennuttajaksi on valikoitumassa kiinteistökehitysyhtiö Fincap Oy. Yhtiö aikoo purkaa siilot ensi vuoden alussa.

Alustavan suunnitelman mukaan siilot olisi määrä purkaa ensi vuoden alussa, ja uudiskohteen rakentaminen alkaisi noin vuoden kuluttua. Kuva: Rolf Granqvist / Yle

Vaasan kaupunki on lähellä aiesopimuksen allekirjoittamista Rantakadulla sijaitsevien siilojen purkamisesta sekä rakennusurakasta.

Teknisen toimen johtaja Markku Järvelä ei halua suoraan vahvistaa onko päätöstä rakennuttajasta jo tehty, mutta toteaa neuvottelujen olevan loppusuoralla.

– Tarjokset on saatu ja viimeisiä neuvotteluja käydään. Asia menee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn, eli nimiä ei vielä ole paperissa, Järvelä sanoo.

Rakennuttajaksi on valikoitumassa kiinteistökehitysyhtiö Fincap Oy.

Fincap Oy:n toimitusjohtaja Petri Kotkansalon mukaan sopimus olisi määrä allekirjoittaa mahdollisesti jo perjantaina. Myös Järvelä vahvistaa neuvottelujen jatkuvan silloin.

Markku Järvelän mukaan rakennuttajan vastuulle lankeaa arkkitehtikilpailun järjestäminen, siilojen purku sekä uuden rakennuskokonaisuuden rakennuttaminen.

Yhteensä tarjouspyynnössä on esitetty 5500 neliömetrin rakennuttamisesta, josta 15 prosenttia olisi liiketoiminnalle varattua.

– Asuntojen lisäksi kyseeseen voisi tulla esimerkiksi ravintola, tai muu vastaava.

Järvelältä kysyttäessä onko tarjouskilpailun voittaja Fincap, hän vastaa että oli tarjoaja kuka tahansa on siellä varmasti odotukset korkealla.

– Kohde on aivan huikea, lähemmäksi merta ei pääse ja ensimmäisestä kerroksesta tulee olemaan merinäköala, Järvelä toteaa.

Alustavan suunnitelman mukaan siilot olisi määrä purkaa ensi vuoden alussa, ja uudiskohteen rakentaminen alkaisi noin vuoden kuluttua.

Aiheesta voi keskustella 27. elokuuta kello 23:een asti.

Lue myös: Vaasan siilojen tontinluovutuskilpailu järjestetään vielä tämän vuoden puolella

Suosittelemme sinulle