Hyppää sisältöön

Senni Salminen jää ulos Kalevan kisoista – SE-nainen jäi dramaattisesti ilman tulosta Timanttiliigassa

Kolmiloikkaaja Senni Salmisen tuloskorttiin listattiin kolme yliastuttua hyppyä Lausannessa. Kilpailu oli loikkaajalle Kalevan kisojen karsinta, joten häntä ei nähdä taistelemassa Suomen mestaruudesta.

Senni Salminen i OS i Tokyo.
Kuva: Lehtikuva
Simo Arkko

Senni Salminen astui kaikki kolme hyppyään yli ja jäi ilman tulosta Lausannen Timanttiliigan kilpailussa. Kolmiloikkakilpailu oli Salmiselle Kalevan kisojen karsinta, eikä hän siten selvittänyt 12,50 metrin karsintarajaa.

Näin ollen kesäkuussa Suomen ennätyksen 14,63 hypännyttä Salmista ei nähdä Kalevan kisojen finaalissa. Suomen Urheiluliitto vahvisti asian myöhään torstai-iltana tiedotteessaan.

Kristiina Mäkelä puolestaan selvitti karsintarajan jo toisella hypyllään, joka kantoi 13,87. Mäkelän kilpailun paras hyppy oli kolmannen kierroksen tulos 13,93, jolla hän sijoittui kahdeksanneksi.

– Oli vähän kylmää ja tuulista. Jalat tuntuivat olevan ihan ok, mutten vaan löytänyt tehoja. Hypyt olivat pikkunättejä. Kun ensimmäisellä ei tullut tulosta, piti toisella varmistaa Kalevan kisojen karsintarajan ylitys. Kun sitten yritin lisätä tehoja, hypyt olivat pois tasapainosta ja kiersivät mihin suuntaan sattuu, Mäkelä kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Suomen Urheiluliitto kertoi aiemmin, että Lausannen Timanttiliigan kilpailu on Salmisen ja Mäkelän karsintakilpailu Kalevan kisojen finaaliin.

Kaksikkoa koskevaa järjestelyä anoi lajivastaava Tuomas Sallinen, sillä kolmen kilpailun hyppääminen neljän päivän sisään kolmiloikan kaltaisessa lajissa sisältää matkustusrasituksineen liian suuren loukkaantumisriskin.

Lausannen kilpailussa nähtiin suomalaisia myös juoksuradalla, kun Sara Kuivisto debytoi Timanttiliigassa 1500 metrillä. Kuivisto jäi kilpailussa 12. sijalle ajalla 4.20,68 eli hän jäi peräti 18 sekunnin päähän ennätyksestään 4.02,35. Kilpailun voitti Etiopian Freweyni Gebreezibeher ajalla 4.02,24.

– Naisilla on muutama hankala päivä kuukaudessa. Nyt ne sattuivat tähän hetkeen. Kun juoksun alkuvauhti oli vielä hirveän kova, se oli sellaista vääntämistä, Kuivisto sanoi SUL:n tiedotteessa.

Lue myös:

Mäkelä ja Salminen hyppäävät Lausannessa Kalevan kisojen karsinnan

Kalevan kisojen miesten pituushypyn lähtöasetelmat menivät uusiksi – olympiafinalisti Kristian Pulli vetäytyi kalkkiviivoilla

Uransa päättävä Jarkko Kinnunen hylättiin vain 200 metriä ennen maalia – kävelijä tunteikkaana Ylelle: "On aika hiljaista"

Suosittelemme sinulle