Hyppää sisältöön

Yksi ihminen kuollut Tampereen työtapaturmassa – poliisi ja työsuojeluviranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä

Aluehallintoviraston mukaan vakavasssa työtapaturmassa voi kestää kauankin selvittää, mitä ja miksi on tapahtunut. Kuva: Teemu Kammonen / Yle

Yksi ihminen on kuollut Tampereen Sammon koulun torstaisessa työtapaturmassa.

Poliisi ja aluehallintoviraston työsuojeluosasto tutkivat onnettomuuden syytä. Sammon koulun laajennuksen ja päiväkodin työmaalla kaksi elementtiä irtosi hitsauksistaan ja kaatui.

Aluehallintovirastossa turmaa pidetään poikkeuksellisena.

– En muista, että ihan lähiaikoina olisi tapahtunut vastaavan kaltaisia onnettomuuksia, sanoo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen johtaja Jouni Kallioluoma.

Kallioluoman mukaan aluehallintoviraston juristit arvioivat vasta tarkastusraportin valmistuttua, onko työmaalla syyllistetty rikoksiin tai laiminlyönteihin.

– Poliisi voi omasta aloitteestaan alkaa tutkia rikosta, mutta yleensä he odottavat meiltä impulssia siitä, lähdetäänkö rikostutkintaa tekemään.

Jouni Kallioluoma ei osaa tässä vaiheessa arvioida, kuinka kauan onnettomuuden tutkinta tulee viemään aikaa.

– Näin vakavat työtapaturmat pitää perata ihan ytimiään myöten. Voi kestää kauankin selvittää, mitä ja miksi on tapahtunut. Kolmanneksi selvitetään, miten vastaavat voidaan jatkossa välttää.

Poliisi ja aluehallintoviraston työsuojeluosasto tutkivat Tampereella tapahtuneen työmaaonnettomuuden syytä. Sammon koulun työmaalla yksi ihminen kuoli, kun kaksi elementtiä irtosi hitsauksistaan ja kaatui. Toimittaja Kai Pohjanen, kuvaaja Marko Melto / Yle.

Lue lisää: Vakava onnettomuus Sammon koulun rakennustyömaalla Tampereella: iso elementti putosi, mahdollisesti henkilövahinkoja

Juttua päivitetty 27.8. kello 9.13. Korjattu nimi Kalliokoskesta Kallioluomaksi.

Suosittelemme sinulle