Hyppää sisältöön

Lappeenranta ennakoi taloudestaan selvästi ylijäämäistä – korona on rokottanut opetustoimea, kulttuuria ja joukkoliikennettä

Lappeenrannan kaupunki arvioi talouden puolivuotiskatsauksessaan, että talous elpyy ja esimerkiksi monitoimijäähalli- ja sisäliikuntahallihankkeet etenevät.

Lappeenrannan kaupunginlahti
Tämänhetkisen arvion mukaan Lappeenrannan talouteen ei tarvita uusia sopeutustoimia eli menoleikkauksia tai veronrokotuksia, vaan talous on elpynyt. Kuvituskuva. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Tanja Hannus

Lappeenrannan kaupunki ennakoi taloudestaan selvästi ylijäämäistä.

Puolivuotiskatsauksessa arvioidaan, että talous elpyy ja tilikauden tulos on jopa 15 miljoona euroa ylijäämäinen.

Näillä näkymin uusia sopeutustoimia eli veronkorotuksia tai menojen leikkauksia ei tarvita Lappeenrannan kaupungin talouteen.

Koronan talousvaikutukset näkyvät tänä vuonna etenkin opetustoimen maskihankinnoissa ja muissa hygieniaan liittyvissä menoissa. Myös kulttuuri- ja liikuntatoimen sekä joukkoliikenteen tulot ovat vähentyneet.

Verotuloja on kertymässä jopa 18 miljoonaa euroa budjetoitua enemmän.

Muun muassa Sammontalo sekä monitoimijäähalli- ja sisäliikuntahallihankkeet etenevät.

Lappeenrannan konsernitilinpäätöksen tuloksen ennakoidaan olevan 24 miljoonaa euroa. Ennuste on budjetoitua parempi lähinnä kaupungin oman hyvän tulosennusteen ansiosta.

Lappeenrannan kaupunginhallitus käsittelee puolivuotiskatsausta (siirryt toiseen palveluun) ensi maanantaina 30. elokuuta ja kaupunginvaltuusto syyskuun 6. päivä.

Suosittelemme sinulle