Hyppää sisältöön

Kaksi kuollut Paltamossa tasoristeysonnettomuudessa: henkilöauto törmäsi pikajunan kanssa

Pikajuna törmäsi henkilöautoon tasoristeyksessä Paltamossa perjantaina noin klo 10. Onnettomuudessa on kuollut kaksi henkilöä.

Henkilöauto törmäsi pikajunan kanssa Paltamossa: kaksi henkilöä kuoli
Henkilöauto törmäsi pikajunan kanssa Paltamossa: kaksi henkilöä kuoli

Paltamossa on tapahtunut tasoristeysonnettomuus, jossa henkilöauto törmäsi pikajunan kanssa. Kaksi henkilöä on menehtynyt.

Paikan päällä alkaa onnettomuuden tutkinta ja onnettomuuspaikan raivaus sen jälkeen, kun tutkinta on valmistunut.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Kontiomäki–Oulu-radan varressa noin kolme kilometriä Paltamon rautatieasemalta Oulun suuntaan. Tasoristeyksessä Koikerolahdentie ylittää radan. Nimeltään paikka on Lepikon tasoristeys.

Kuva: Derrick Frilund / Yle

Väylävirastosta kerrotaan, että kyseisessä risteyksessä ei ole tapahtunut onnettomuuksia vuoden 2000 jälkeen. Silloin virasto alkoi pitämään tilastoa tasoristeysonnettomuuksista (siirryt toiseen palveluun).

Viime vuonna tasoristeysonnettomuuksissa kuoli kolme ihmistä ja loukkaantui vakavasti kaksi. Kuluva vuosi on ollut synkempi, alustavan tiedon mukaan tasoristeyksissä on kuollut jo kuusi ihmistä.

Lepikon tasoristeys kuuluu Väyläviraston tasoristeysten poisto- ja parantamishankkeiden piiriin eli se poistetaan ensi vuonna kiertotiejärjestelyillä kokonaan käytöstä.

Junaliikenne oli pysähdyksissä onnettomuuden vuoksi. Junan kyydissä olleille matkustajille on järjestetty jatkokyyti ja heidän on mahdollista saada kriisiapua Oulussa.

Onnettomuudessa osallisena ollut Intercity-juna 711 Kuopiosta Rovaniemelle peruttiin kokonaan väliltä Paltamo–Rovaniemi. Linja-autokyytien lisäksi matkustajat voivat myös jatkaa junalla IC 713 Paltamosta klo 15.01. Linja-autot ajavat Ouluun asti. Oulusta on jatkoyhteys Rovaniemelle junalla IC 413 klo 18.00.

Suosittelemme sinulle