Hyppää sisältöön

Vaasan lyseon lukion abiturientit etäopetukseen

Vaasassa koronatilanne on huonontunut ja riskinä on, että kokelas tai suuri joukko kokelaita ei voi osallistua kirjoituksiin mahdollisen sairastumisen tai karanteenimääräyksen vuoksi.

Vaasan lyseon lukio
Lyseon lukion abit siirtyvät etäopetukseen. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle
Ulla Kuivasmäki

Vaasan Lyseon lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen maanantaina. Neljännen vuoden opiskelijat siirtyivät etäopetukseen jo tänään.

- Ilmaantuvuusluvun kasvaessa syksyn ylioppilaskirjoitusten suorittaminen on vaarantunut. Riskinä on, että kokelas tai suuri joukko kokelaita ei voi osallistua kirjoituksiin sairastumisen tai karanteenimääräyksen vuoksi, perustelee päätöstä Lyseon lukion rehtori Jaakko Perttu.

Epidemia on Vaasassa etenemässä huonompaan suuntaan, ja Vaasan sairaanhoitopiiri on leviämisvaiheessa. Tämän vuoksi Lyseon lukion kaikki abiturientit siirtyvät etäopetukseen 6.9. alkaen. Abiturientit, jotka ovat neljännen vuoden opiskelijoita, siirtyivät etäopetukseen jo 3.9. Etäopetus jatkuu ylioppilaskirjoituksiin saakka. Kirjoitukset alkavat 13.9.

Lyseon lukion oppilaille teetettiin aiemmin kysely etäopetukseen siirtymisestä. Pieni enemmistö oppilaista kannatti pysymistä lähiopetuksessa ennen kirjoituksia.

Suosittelemme sinulle