Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Cristiano Ronaldo palaa Manchester Unitediin – julkaisi tunteikkaan päivityksen: "Annoin sydämeni ja sieluni Juventukselle"

Portugalilaishyökkääjä on tehnyt sopimuksen Manchester Unitedin kanssa.

Cristiano Ronaldo tuulettaa maalia
Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo palaa Manchester Unitediin. Kuva: Getty Images
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Portugalilaistähti Cristiano Ronaldo palaa Englannin Valioliigassa pelaavaan Manchester Unitediin, seura vahvisti asian perjantai-iltana sosiaalisessa mediassa ja nettisivuillaan.

Sopimus on mediatietojen mukaan kaksivuotinen. Ronaldon on vielä käytävä läpi terveystarkastus ja saatava työlupa.

Ronaldo siirtyy Unitediin italialaisseura Juventuksesta, jossa hän pelasi vuodesta 2018 lähtien. Britannian ja Italian medialähteiden mukaan United maksoi Juventukselle Ronaldosta 25 miljoonan euron korvauksen.

Ronaldo kirjoitti pian sopimuksen julkaisemisen jälkeen jäähyväisensä Juventuksen kannattajille Instagramissa.

– Tänään poistun uskomattomasta seurasta, joka on suurin Italiassa ja varmasti yksi suurimmista Euroopassa. Annoin sydämeni ja sieluni Juventukselle ja rakastan Torinoa elämäni loppuun asti. Juventuksen kannattajat kunnioittivat aina minua. Yritin kiittää heitä taistelemalla heidän puolestaan ja antamalla kaikkeni jokaisen ottelun, kauden ja kilpailun aikana.

– Lopulta voimme katsoa taakse ja ymmärtää, että saavutimme suuria asioita. Emme saavuttaneet kaikkea haluamaamme, mutta silti kirjoitimme yhdessä kauniin tarinan, Ronaldo kirjoitti.

Ronaldo on pelannut Manchester Unitedissa aiemmin vuosina 2003–2009. Hän pelasi seurassa kaikkiaan 292 ottelua ja teki niissä 118 maalia. Ronaldo voitti tuolloin seurassa kaikkiaan kahdeksan pokaalia eri kilpailuissa.

36-vuotias portugalilainen on voittanut urallaan kaikkiaan viisi kertaa Mestarien liigan. Ronaldo on voittanut mestaruuksista neljä Real Madrisissa ja yhden Manchester Unitedissa.

Portugalilainen on voittanut urallaan maailman parhaalle pelaajalle jaettavan legendaarisen Kultainen pallo -palkinnon kaikkiaan viisi kertaa. Ainoastaan argentiinalaistähti Lionel Messi on Ronaldoa edellä Ballon d'Or -palkintojen määrässä. Messillä on palkintokaapissaan kuusi Kultaista palloa.

Lue myös:

Cristiano Ronaldon, 36, putoamisella kyydistä on spekuloitu jo pitkään, mutta ennätystehtailu jatkuu – seuraava uskomaton saavutus on neljän maalin päässä

Cristiano Ronaldo heitti sokerijuomat sivuun ja otsikot huusivat pörssikurssien laskusta – suomalaisprofessori kertoo, mistä asiassa oli oikeasti kyse

Cristiano Ronaldolta jälleen huima suoritus! Katso Ylen videolta, kuinka 36-vuotias supertähti liitää maalintekoon – huippunopeus lähes 30 km/h

Suosittelemme