Hyppää sisältöön

Teemu Suninen jättää M-Sportin välittömästi – paljastaa syyt Ylelle: "Olisin halunnut tehdä töitä ammattimaisesti"

27-vuotias Teemu Suninen havittelee vielä loppukaudeksi tallia, jossa hän voisi valmistautua ralliin ammattimaisesti.

Teemu Suninen ei jatka M-Sportin kuljettajana. Kuva: Getty Images

Rallin MM-sarjan suomalaiskuski Teemu Suninen ei jatka M-Sport Fordin kuljettajana. Suninen kertoi perjantai-iltana manageritoimistonsa kautta yhteistyön päättyvän välittömästi.

Sunisen viimeiseksi kilpailuksi jäi kaksi viikkoa sitten ajettu Belgian MM-ralli, jossa hän kilpaili WRC2 -luokan autolla. Suninen avasi päätöstään lähteä tallista tarkemmin Yle Urheilulle:

– Isoin asia oli se, että olisin halunnut tehdä töitä ammattimaisesti ja ajaa kunnolla. On fakta, että yhdellä tai puolellatoista testipäivällä vuodessa ei voi odottaa hirveästi tuloksia tai kehittymistä, Suninen sanoo.

M-Sportilla on ollut korona-aikana myös rahahuolia, mikä on näkynyt väistämättä auton kehittämisessä.

– Osat ovat menneet koko ajan vain vanhempiin ja suorituskyky on sitä myöten tippunut.

Suninen pyrkii vielä etsimään tallia, jossa hän voisi mahdollisesti ajaa loppukauden aikana yhdestä kahteen rallia.

– Haluaisin tehdä työt niin, että takana on kunnon tiimi, hyvät osat ja valmistautuminen ralliin. Katsotaan, miltä homma sen jälkeen näyttää.

Pitkällä tähtäimellä WRC-autoon?

Suomalaiskuljettajan mukaan hänellä ei kuitenkaan ole vielä lukkoon lyötyjä suunnitelmia loppukauden osalta. Ilmoittautuminen esimerkiksi Suomen MM-ralliin päättyy tiistaina.

– Elämme mielenkiintoisia aikoja, että mitä saamme siihen rakennettua. Muutaman päivän jälkeen olemme viisaampia, Suninen sanoo arvoituksellisesti.

– Tavoittelen pitkällä tähtäimellä WRC-autoa, mutta tässä kohtaa mikä vain vaihtoehto, jossa pääsee tekemään työt kunnolla, on vaihtoehto numero yksi.

Sunisen tilanne ensi kautta koskien on mielenkiintoinen. Suomalainen on Esapekka Lapin ohella yksi vaihtoehdoista Toyotan rattiin ensi kaudeksi, sillä Sebastian Ogier on kertonut ajavansa enintään muutaman rallin tallin autolla.

– En kärky ainoastaan paikkaa Toyotalla, mutta tietysti haluan sinne, jos siihen on mahdollisuudet. Ensi kauden tavoitteeni on saada ajettua hyvä kausi hyvillä testeillä. Se kiinnostaa ja motivoi eniten. Kaikki ymmärtää lajista riippumatta, että päivän vuodessa harjoittelemalla on vaikea kehittyä.

Lue myös:

IS: Tommi Mäkinen ajaa näytösajon Suomen MM-rallissa: "Ei kannata odottaa pohja-aikaa"

Kalle Rovanperä ällistytti rallin MM-sarjassa jälleen uudella tavalla – tämän vuoksi kolmas sija Belgiassa oli niin kova juttu

Nyt kulkee myös asfaltilla! Kalle Rovanperälle kolmas sija Belgian MM-rallista

Rovanperä kunnioittaa Belgian F1-radalle huipentuvaa kisaa – tallipomo Latvala kertoi lisää Ogierin tilanteesta: "Ei halua ajaa Ruotsissa"

Suosittelemme sinulle