Hyppää sisältöön

Lapin yliopisto avaa kampusta porrastetusti, tavoite palata normaaliin lähiopetukseen lokakuussa

Lapin yliopisto avaa syyslukukauden lähiopetuksen porrastetusti opiskelijoille. Lukukauden alussa lähiopetuksessa suositaan erityisesti ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoita.

Lapin yliopiston sisäänkäynti aurinkoisena päivänä
Lähiopetus avataan porrastetusti Lapin yliopistossa syksyn aikana. Kuva: Mia Sivula / Yle
Anna Ruohonen

Lapin yliopiston syyslukukauden lähiopetus avataan porrastetusti siten, että ensimmäisen ja toisen vuosikurssien opiskelijoiden tarpeet korostuvat.

Koulutusvararehtori Satu Uusiautti kertoo, että tänä syksynä toisen vuosikurssin aloittaneet aloittivat opintonsa viime syksynä etänä, joten heillä on iso tarve tutustua opiskelijoihin, opetushenkilökuntaan ja koko yliopistoyhteisöön.

Rehtori Antti Syväjärven mukaan tavoite normaaliin lähiopetukseen palaamiselle kaikkien vuosikurssien osalta on asetettu lokakuulle, kun toinen opiskeluperiodi alkaa.

– Tietenkin seuraamme ja noudatamme valtakunnallisten ja paikallisten viranomaisten ohjeita, Syväjärvi sanoo.

Kohtaamisten mahdollistamiseksi yliopistolla korostetaan koronaohjeiden noudattamisen tärkeyttä. Yliopiston tiloissa on maskisuositus, koronarokotuksen ottamista suositellaan kaikille ja oireisena yliopiston tiloihin tuleminen on kielletty. Koronatestin tuloksia tulisi odottaa kotona.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle