Hyppää sisältöön

Pitkämäki oli järjestämässä Ruuskasen uralle arvoistaan päätöstä – "Harvinaisen kova mies, äärettömän kova kilpailija ja sitkeä urheilija"

Keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki kertoo Antti Ruuskasen olleen kilpakumppanina vaikea voitettava ja "vähän liian hyvä".

Tero Pitkämäki Kalevan kisoissa.
Keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki kertoi palkitsemisidean tulleen Ruuskasen taustajoukoilta, häneltä ja Petteri Piiroselta. Kuva: Tomi Hänninen / Yle
Riku Porvari,
Nina Vanhatalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen urheiluliiton keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki kertoo, että uransa lopettaneen Antti Ruuskasen juhlallisuuksia suunnittelivat Ruuskasen taustajoukot, Pitkämäki ja toinen lajivalmentaja Petteri Piironen.

Ruuskanen palkittiin hienosta urastaan lauantaina Kalevan kisoissa Tamperella.

– Tämä oli yhteinen idea koko keihäänheittoperheeltä. Mielestäni oikein mahtava tapahtuma ja muistoele Antille. Ei tarvi sitten missään pimeässä huoneessa ilmoittaa lopettamisestaan. Näin ura saa arvoisensa päätöksen, Pitkämäki sanoo Yle Urheilulle.

Hänen mukaansa Ruuskasen lopettamispäätös jättää keihäänheittoon aukon, jota ei voida täysin täyttää. Pitkämäki kuitenkin sanoo, että tilanne lajissa on nyt kohtuullisen hyvä miesten puolella, kun nuoria on tulossa kovalla rytinällä hyvälle tasolle.

Pitkämäki kuvailee Ruuskasen olleen kilpakumppanina vaikea voitettava ja "vähän liian hyvä". Ruuskanen teki läpimurtonsa kansainväliselle huipulle vasta 28-vuotiaana ja Pitkämäen mukaan pysyi siellä loppuun asti.

– Harvinaisen kova mies, äärettömän kova kilpailija ja sitkeä urheilija. Meillä yhteistyö ja ystävyys tiivistyivät siinä vaiheessa, kun Antti tuli rinnalle ja meni ohikin välillä.

Pitkämäki muistelee heidän käyneen kovia ja tiukkoja taisteluja keihäskisoissa. Hän sanoo Ruuskasen olleen kovimmillaan aina viimeisellä kierroksella, minkä takia ei kannattanut näyttää tyytyväisyyttään ennen kisan päätöstä.

– Todella iso kiitos Antille suomalaisen keihäänheiton puolesta. Toivon, että Antti vielä jakaa tietotaitoaan ja kokemuksiaan keihäsperheen kesken. Hänen osaamiselleen olisi käyttöä kovasti.

Lue myös:

Antti Ruuskasen ansiokas ura päättyy – ei osallistunut enää Kalevan kisojen keihään karsintaan: "Harmitus, haikeus ja helpotus"

Takuuvarma arvokisaheittäjä nousi suomalaisten suureksi keihässuosikiksi – kertaa tästä Antti Ruuskasen upean uran huippuhetket

Suosittelemme sinulle