Hyppää sisältöön

Tero Pitkämäki aloittaa Oliver Helanderin valmentajana, tavoitteena olympialaiset – "Valmentajan osaaminen joutuu nyt kovaan testiin"

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin uusi valmentaja on Suomen urheiluliiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki.

Tero Pitkämäki kertoo aloittavansa Oliver Helanderin valmentajana
Riku Porvari,
Petra Manner
Avaa Yle-sovelluksessa

Keihäänheittäjä Oliver Helander ilmoitti lauantaina Kalevan kisojen karsinnan jälkeen, että hänen uusi valmentajansa on Tero Pitkämäki. Pitkämäki toimii myös Suomen urheiluliiton lajivalmentajana.

– Oliver soitti viikko takaperin ja pyysi minua valmentajakseen. Hän halusi muutoksia omaan systeemiinsä, Pitkämäki kertoo Yle Urheilulle.

Helander sijoittui keihäskarsinnassa toiseksi heittäessään 76,99 metriä. Loppukilpailu alkaa sunnuntaina kello 17.55. Yle Urheilu seuraa Kalevan kisoja verkkosivuillaan koko viikonlopun. Pitkämäki uskoo, että seuraavaksi Helanderin kanssa on vuorossa "pitkät palaverit" siitä, minkälainen valmennuslinja tulee olemaan.

– Ensin selkeä tavoite, onko se nyt sitten Pariisin olympialaiset vai mikä – sen mukaan aletaan muodostamaan sitä valmennuslinja ja toimia, että se olympiahaave toteutuisi.

Pitkämäki kuvailee Helanderin olevan urheilijana mielenkiintoinen ja hirmu potentiaalinen heittäjä, jolla toisaalta on isoja haasteita.

– Valmentajan osaaminen joutuu nyt kovaan testiin, Pitkämäki sanoi lopuksi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

Pitkämäki oli järjestämässä Ruuskasen uralle arvoistaan päätöstä – "Harvinaisen kova mies, äärettömän kova kilpailija ja sitkeä urheilija"

Antti Ruuskasen ansiokas ura päättyy – ei osallistunut enää Kalevan kisojen keihään karsintaan: "Harmitus, haikeus ja helpotus"

Takuuvarma arvokisaheittäjä nousi suomalaisten suureksi keihässuosikiksi – kertaa tästä Antti Ruuskasen upean uran huippuhetket

Lotta Kemppinen ja Samuli Samuelsson 100 metrin alkuerien nopeimmat – Kalevan kisojen iltakilpailut käynnissä

Suosittelemme sinulle