Hyppää sisältöön

Topi Raitanen jäi Timanttiliigassa parhaastaan: "Yritin kyllä vääntää, muttei siitä tullut mitään"

Suomalaisjuoksija Topi Raitanen päätyi lopputuloksissa sijalle 13 ajalla 8.42,00.

Topi Raitanen. Arkistokuva. Kuva: Lehtikuva

Yleisurheilun Timanttiliiga jatkui lauantaina Pariisissa, jossa nähtiin myös suomalaisedustusta. Miesten 3 000 metrin estejuoksussa kisannut Topi Raitanen ei yltänyt kauden parhaimpaansa, kun suomalaisjuoksija päätyi lopputuloksissa sijalle 13 ajalla 8.42,00. Raitasen tämän kauden paras noteeraus 3 000 metrin esteissä on 8.17,44.

– Onnistuttiin vaikean kauden jälkeen rakentamaan huippuvire olympialaisiin, mutta nyt reisi oli tyhjä. Yrıtin kyllä vääntää, muttei siitä tullut mitään, Raitanen sanoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Raitasen kauden paras toi Tokion olympiakisoissa kahdeksannen sijan.

– Olympialaisten jälkeen harjoituksissa oli vielä viikon verran hyvä vire, mutta sitten tuli väsähdys. Tälläistä en ole ennen kokenut, Raitanen sanoi.

Kilpailun voittoon juoksi Kenian Benjamin Kigen, joka kellotti voittoajaksi 8.07,12. Kigen kirjautti voittonsa myötä tilastoihin samalla myös kauden kärkituloksen, jota ennen tätä piti hallussaan Etiopian Lamecha Girma ajalla 8.07,75. Marokkolainen olympiavoittaja Soufiane el Bakkali törmäsi ensimmäiseen esteeseen ja joutui keskeyttämään kilpailun.

Pariisin lauantai-illassa nähtiin myös toinen kauden kärkitulos, kun naisten 3 000 metrin juoksussa Burundin Francine Niyonsaba juoksi voittoon ajalla 8.19,08.

Raitasen jatkaa kilpailukauttaan sunnuntaina Kalevan kisojen 3 000 metrin estejuoksussa.

Ruotsin Armand Duplantis voitti lauantaina Pariisin Timanttiliigan miesten seiväshyppykisan tuloksella 601, minkä jälkeen nykyisen maailmanennätystuloksen (618) haltija yritti vielä uutta ME-tulosta kolmeen otteeseen. Tällä kaudella parhaimmillaan seivästä 610:n saakka venyttänyt Duplantis ei kuitenkaan onnistunut yrityksistään huolimatta kirjauttamaan tilastoihin uutta ME-tulosta.

Päivitys 28.8. klo 20.12: Lisätty juttuun Topi Raitasen kommentit.

Päivitys 28.8. klo 20.47: Lisätty juttuun Armand Duplantisin suoritus.

Suosittelemme sinulle