Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Suuri, käytöstä poistettu teurastamorakennus palaa täydellä liekillä Pedersöressä – syttymissyyksi arvellaan ilotulitteita

Pedersören kunnassa Pohjanmaalla sijaitsevassa entisessä teurastamorakennuksessa on lauantai-iltana syttynyt suuri tulipalo. Noin 1200 neliön kokoinen rakennus tuhoutuu tulipalossa täysin. Pelastuslaitos uskoo, että palon sytyttivät ilotulitteet.

Kartta Pedersörestä
Suurikokoinen entinen teurastamorakennus syttyi palamaan puoli yhdentoista aikaan lauantai-iltana Pedersören kunnassa, Pohjanmaalla.
Sarianne Tekoniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Pedersören kunnassa sijaitsevassa Österbottens Köttin entisessä teurastamorakennuksessa on syttynyt voimakas tulipalo myöhään lauantai-iltana.

Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sakari Innanen arvioi puoli yhden aikaan sunnuntain vastaisena yönä, että rakennus tuhoutuu palossa täysin.

Kyseessä oleva noin 1 200 neliön kokoinen iäkäs teollisuusrakennus sijaitsee Pännäisissä Finnäsbackantien varrella. Sen välittömässä läheisyydessä ei ole koteja, eikä palo ole vaarassa levitä lähistön rakennuksiin.

– Palo ei vaikuta lähialueiden asukkaisiin, Innanen sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut tulipalossa. Rakennuksessa ei ilmeisesti myöskään enää säilytetty arvokkaita tuotantovälineitä.

Pelastuslaitos epäilee syttymissyyksi ilotulitteita. Tänä viikonloppuna vietetään Keski-Pohjanmaalla venetsialaisia ja Pohjanmaalla mökkikauden päättäjäisiä. Ilotulitteita ammutaan tiuhaan.

– Joidenkin havaintojen mukaan teurastamon pihalla on tänään nähty liikettä, Innanen sanoo.

Hälytys tulipalosta tuli puoli yhdentoista aikaan lauantai-iltana. Sammutustöissä on toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Palon sammutus Pedersöressä kestävää todennäköisesti sunnuntaiaamuun saakka.

Suosittelemme