Hyppää sisältöön

Marjaana Heikkinen heitti Tokiossa pronssille! Mitalisti oli tyytymätön: "Eihän tämä ollut ollenkaan sitä, mitä tänne tultiin hakemaan"

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen nappasi pronssimitalin 17,47 metrin heitolla. Pronssi on Suomen ensimmäinen mitali Tokion paralympialaisissa.

Katso tästä Marjaana Heikkisen pronssiheitto!
Katso tästä Marjaana Heikkisen pronssiheitto!

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen kamppaili F34-luokassa pronssille 17,47 metriä kantaneella heitolla. Heikkisen pronssimitali on Suomen ensimmäinen Tokion paralympialaisissa.

Pronssimitali ei tyydyttänyt Heikkistä.

– Eihän tämä ollut ollenkaan sitä, mitä tänne tultiin hakemaan. Tuloshan on säälittävä. Toki paralympiamitali on aina paralympiamitali. Ehkä se huomenna tai ylihuomenna tuntuu hyvälle, Heikkinen sanoi kilpailun jälkeen Yle Urheilulle.

Heikkinen kertoi aiemmin, että Tokion olosuhteet ovat haastavat, ja toisti sen kilpailun jälkeen.

– Punaiset (liput) olivat semmoisia, että olin eri mieltäkin. Huomasimme tänään alkukierrosten aikana, että tänään viuhuvat punaiset – osa syystä, osa vähemmän. Eivät vain rahkeet riittäneet. Vakavan mietinnän paikka, mikä on minkäkin arvoista.

Katso Marjaana Heikkisen koko haastattelu klikkaamalla kuvaa. Haastattelijana Riikka Smolander-Slotte.

Heikkisen mukaan valmistautuminen kilpailuun meni hyvin ja hän sai Tokion kuumuudessa pidettyä kylmällä olonsa siedettävänä.

– Kun näin, että pitkät heittoni liputetaan punaisiksi, jotakin tulostauluun oli heitettävä. Sitten kilpailu meni vähän varmisteluksi. Kai se vain on todettava, että muut olivat parempia ja sää vei mehut.

– Kun yön yli nukkuu, ehkä se pronssikin maistuu pronssille. Kyllä se varmasti iloksi muuttuu, kunhan kahvit juodaan ja syödään vähän, Heikkinen totesi.

Kilpailun voitti Kiinan Zou Lijuan heittäen 22,28 metriä, joka sivuaa luokan maailmanennätystä. Saksan Frances Herrmann tuli kilpailussa toiseksi kauden parhaalla heitollaan 17,72.

Päivitys 29.8. klo 16.14: Lisätty juttuun Marjaana Heikkisen kommentit.

Lue myös:

Tokion kuumat ja kosteat olosuhteet jakavat Suomen parayleisurheilijat kahtia – Manni on kuin kotonaan, Heikkinen kauhuissaan: "Heittäminen on tällä hetkellä pienin murhe"

Suosittelemme sinulle