Hyppää sisältöön

Koululiikunta siirtyy ulkotiloihin Kajaanissa: myös kaupungin järjestämät ryhmäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikkojen käyttö jäävät tauolle

Kaupunki sulkee ryhmäsisäliikuntatoiminnan ja sisäliikuntapaikat maanantaista alkaen, kunnes toisin ilmoitetaan. Ryhmäsisäliikunnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille palveluntarjoajille.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Kuva: Yle
Tanja Heikkonen

Kajaanissa laitetaan ryhmäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikkojen käyttö tauolle. Myös koulujen liikuntatunnit pidetään ulkona, eikä sisäliikuntaa järjestetä. Ryhmäsisäliikunnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille palveluntarjoajille.

Kainuun on yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, ja uusia koronatartuntoja on kuluneen viikon aikana ollut erityisesti Kajaanissa.

Kainuussa on todettu lauantain ja sunnuntain aikana 36 uutta koronatartuntaa. Suurin osa viikonlopun tartunnoista on Kajaanissa, muutama on todettu Sotkamossa.

Ilmaantuvuus on uudessa ennätyslukemassa, ilmaantuvuusluku on 285 tartuntaa sataa tuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta. Kajaanin ilmaantuvuus on nyt 400 tartuntaa.

Kajaanin kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että useissa yhteyksissä on käynyt ilmi taudin tarttuneen erityisesti harrastustoiminnassa ja vapaa-ajan muissa tapaamisissa. Tämän vuoksi kaupunki sulkee ryhmäsisäliikuntatoiminnan ja sisäliikuntapaikat maanantaista alkaen, kunnes toisin ilmoitetaan. Myös koulujen liikuntatunnit pidetään ulkona, eikä sisäliikuntaa järjestetä. Ryhmäsisäliikunnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille palveluntarjoajille.

Viime viikon aikana koronatartuntoja on ollut Kajaanin lyseon sekä Lehtikankaan yläkouluissa. Maanantaina molemmilla kouluilla järjestetään pikatestaukset kaikille karanteeniin määrätyille oireettomille oppilaille. Negatiivisen tuloksen saaneet oppilaat jatkavat koulussa normaalisti. Lohtajan koululla sekä Keskuskoululla altistuneet henkilöt noudattavat aiemmin saamiaan ohjeita testauksen suhteen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle