Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Huuhkajien Pohjanpalo taistelee peliajasta Leverkusenissa, seuraa siirtotilannetta ikkunan loppuun – "Toistaiseksi olen erittäin tyytyväinen"

Suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo kertoo keskustelleensa useiden seurojen kanssa mahdollisesta siirrosta.

Joel Pohjanpalo Leverkusenin pelipaidassa.
Hyökkääjä Joel Pohjanpalo seurajoukkueensa Bayer Leverkusenin pelipaidassa Saksan cupissa elokuun alussa. Arkistokuva. Kuva: imago images/Jan Huebner/ All Over Press
Riku Porvari,
Sari Sirkkiä-Jarva
Avaa Yle-sovelluksessa

Huuhkajat ja Pikkuhuuhkajat valmistautuvat tällä viikolla arvoturnausten karsintaotteluihin. Pikkuhuuhkajat pelaa EM-karsinnoissa 3. syyskuuta ja 7. syyskuuta. Huuhkajilla on edessä MM-karsintaottelut 4. syyskuuta ja 7. syyskuuta. Huuhkajien ottelut kuunneltavissa Yle Puheelta. Pikkuhuuhkajien Kroatia-ottelu katsottavissa Yle Areenassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo on alkukaudesta istunut seurajoukkueensa Bayer Leverkusenissa vaihtopenkillä. Saksan pääsarjajoukkueessa Leverkusenissa kilpailu paikasta kentällä on tiukkaa, kun joukkueessa on muun muassa EM-kisojen maalikuninkuuden viidellä osumalla napannut tshekkiläinen Patrik Schick.

– Kilpailen Euroopan mestaruuskilpailuiden maalikuninkaan kanssa, joten peliajan saaminen on vaikeaa. Kilpailutilanne on kova, mutta niin sen täytyy ollakin, Pohjanpalo sanoi maanantaina tiedotustilaisuudessa.

Pohjanpalo on ollut Leverkusenin leivissä vuodesta 2014 lähtien. Vaikka hän usein tekee maaleja kentälle päästessään, loukkaantumiset ja lainasopimukset ovat hidastaneet Pohjanpalon murtautumista avauskokoonpanoon.

Voisi kuvitella, että lainapesteillä ja tämän vuoden EM-kisoissa hyvin pelannut kärki olisi turhautunut tilanteeseen. Median edessä Pohjanpalo oli kuitenkin todella ammattimainen.

– Siirtoikkuna on vielä auki, mutta toistaiseksi olen erittäin tyytyväinen Leverkusenissa.

Jalkapallon siirtoikkuna on auki tiistaihin 31. elokuuta asti. Pohjanpalo kertoi keskustelleensa monen Bundesliiga-seuran ja myös ulkomaalaisseurojen kanssa mahdollisesta siirrosta tai lainasiirrosta. Hän myös kertoi Leverkusenin haluavan, että Pohjanpalo jäisi seuraan.

Pohjanpalolla on Leverkusenin kanssa vuosi sopimusta jäljellä, joten neljän kuukauden kuluttua seurat voivat neuvotella sopimuksesta hänen kanssaan suoraan. Hyökkääjä totesikin tiedotustilaisuudessa monien seurojen tietävän, että hänet saattaa ensi kesänä saada ilman siirtosummaa.

– Katsotaan ensin, tapahtuuko tässä vielä jotain seuraavien päivien aikana. Toistaiseksi ainakin näyttää siltä, että jään Leverkuseniin taistelemaan peliajasta. Tammikuussa voin sopia minkä tahansa seuran kanssa uudesta sopimuksesta, miksen myös Leverkusenin kanssa.

Peliaikaan Pohjanpalo myös uskoo, koska Leverkusen on mukana Eurooppa-liigassa, Saksan cupissa ja tietysti pääsarjassa.

– Käytännössä pelataan kaksi kertaa viikossa, joten sitä kautta rotaatiota tulee paljon, Pohjanpalo totesi.

Huuhkajilla on viikon aikana kolme ottelua: keskiviikkona maaottelu Walesia vastaan ja maailmanmestaruuskilpailujen karsintaottelut Kazakstania (4.9.) ja Ranskaa (7.9.) vastaan.

Maajoukkueen mukaan valituista pelaajista kaikki muut ovat kunnossa, paitsi kapteeni Tim Sparv, joka poistui loukkaantuneena kentältä Helsingin Jalkapalloklubin Eurooppa-liigan karsintaottelussa turkkilaista Fenerbahcea vastaan. Sparv ei varmaankaan ole pelikunnossa Walesia vastaan, mutta hyvin mahdollisesti pystyy pelaamaan MM-karsintaotteluissa.

– Hyvä tulos olisi kiva saada Wales-ottelusta, ja ratsastaa sillä aallolla kohti tärkeitä MM-karsintoja, maalivahti Lukas Hradecky sanoi tiedotustilaisuuden lopussa.

"Maailman lyhin preseason"

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue Pikkuhuuhkajat aloittaa EM-karsinnat perjantaina 3. syyskuuta ottelulla Viroa vastaan. Päävalmentaja Juha Malinen kuvailee joukkueella alkaneen "maailman lyhin preseason", kun kesän harjoitusottelut peruuntuivat. Viimeksi Pikkuhuuhkajat on kokoontunut kesäkuun alussa.

– Meillä oli palaveri maanantaina ja harjoitukset päättyvät torstaina. Sitten perjantaina alkavat jo EM-karsinnat, Malinen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Malisen mukaan joukkueen tulee päästä heti voittokantaan. Hän sanoo, että Pikkuhuuhkajat ei vain halua pelata jalkapalloa, vaan ylittää itsensä ja "löytää uusia ulottuvuuksia" joukkueesta.

– Paineet Viron voittamiseen ovat kovat, koska Viro on meitä alemmaksi sijoitettu. Toki Viro myös ajattelee, että Suomi on se joukkue, joka pitää voittaa.

Toisen karsintaottelunsa Pikkuhuuhkajat pelaa tiistaina 7. syyskuuta Kroatiaa vastaan Oulussa.

Pikkuhuuhkajien tiedotustilaisuudessa olivat mukana myös maalivahti Viljami Sinisalo ja keskikenttäpelaaja Anssi Suhonen. Sinisalo kertoi, että jää täksi kaudeksi todennäköisesti Englannin pääsarjassa pelaavaan Aston Villaan.

– Harjoittelen edustuksen mukana täysipainoisesti. Minulle on sanottu, että olen kolmantena maalivahtina, edelläni ovat Emiliano Martinez ja Jed Steer. Treenaan kovaa, ja jos minulle annetaan mahdollisuus, olen valmiina.

Kakkosbundesliigassa pelaavan Hamburger SV:n edustusjoukkueeseen murtautunut Suhonen kertoi olevansa tyytyväinen saamaansa peliaikaan. Vuonna 2017 seuraorganisaatioon liittynyt suomalaispelaaja kertoo Hampurissa olevan tarjolla hyvät lähtökohdat kehittymiselle.

Huuhkajien MM-karsintaottelut kuunneltavissa Yle Puheelta. Pikkuhuuhkajien Kroatia-ottelu katsottavissa Yle Areenassa.

Lue myös:

Tässä on Huuhkajien joukkue syyskuun MM-karsintoihin – Markku Kanerva nosti mukaan Urho Nissilän ja Kaan Kairisen

Suomen sankari Joel Pohjanpalo oli tuhannen maalin teinitähti, jonka ura oli loppua piinaaviin vaivoihin – isä hämmästelee poikansa asennetta

Miksi Joel Pohjanpalo on niin vaarallinen hyökkääjä? Asiantuntija nostaa esiin yhden piirteen, josta Suomessa pitää ottaa mallia

Suosittelemme