Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Poliisi selvittää käsikähmää nuorten koripallopelissä Espoossa – Koripalloliiton mukaan tapaus on poikkeuksellinen ja äärimmäisen harmillinen

Koripallo-ottelun hävinnyt joukkue rupesi käyttäytymään aggressiivisesti vastapuolen joukkuetta ja erotuomaria kohtaan. Poliisi ja Koripalloliitto tutkivat asiaa.

Koripallon kuvituskuva
Koripallo-ottelu päättyi selkkaukseen Espoossa lauantaina. Kuva: Tomi Hänninen
Tiina Karppi
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi selvittää Espoossa Opinmäen koululla koripalloturnauksessa pelaajan ja tuomarin välille syntynyttä käsikähmää.

Tapahtumaketju käynnistyi, kun koripallo-ottelun hävinnyt espoolainen vuosina 2002–2004 syntyneiden poikien joukkue rupesi käyttäytymään aggressiivisesti vastapuolen joukkuetta ja erotuomaria vastaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Tapaus on kirjattu lievänä pahoinpitelynä. Sen käsittely etenee osallisten kuulemisena, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Anne Palonen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Asiaa selvitetään myös Koripalloliitossa. Tapaus on liiton kurinpitokäsittelyn järjestelmässä. Aggressiiviseksi käynyt joukkue on Koripalloliiton jäsen.

Maanantaina kaikille osallisille lähetettiin vastinepyynnöt, kertoo Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

– Sen jälkeen reagoidaan normaalisti: jos päädytään siihen, että jotain rangaistavaa on tapahtunut, siitä seuraa joko varoitus, sakko tai toimintakielto, Tammivaara sanoo.

Koripallojoukkue oli osallisena viime vuonna myös kiistassa salivuorosta nuorempien tyttöjen pesäpallojoukkueen kanssa. Tilanne johti tuolloin rikosilmoituksiin. Tästä uutisoi Ilta-Sanomat.

Koripalloliitto ei ollut kyseisessä riidassa toimenpidetasona, sillä asia meni viranomaiskäsittelyyn. Toimitusjohtaja Ari Tammivaara ei tiedä, olivatko lauantaisessa selkkauksessa osallisina samat henkilöt, kuin salivuorokiistassa.

Hänen mukaansa lauantain tapahtumisen selvittämiseen kuluu joitakin päiviä.

– Ennen kuin asia on tutkittu, emme voi päättää toimenpiteistä tai määrätä rangaistuksia. Selvyys asiaan tulee saada mahdollisimman nopeasti.

Tammivaaran mukaan tapaus on hyvin poikkeuksellinen.

– Lajin ja tapahtumien osapuolten kannalta tämä on äärimmäisen harmillista. Koripallon pitää olla kaikille turvallinen ympäristö harrastaa ja minusta meidän kaikkien täytyy yhdessä näyttää esimerkkiä siitä.

Suosittelemme