Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Perussuomalaiset erotti suositun podcastin juontajat puolueesta – Milad "Slim Mill" Dehghan: "Meidät halutaan pois hinnalla millä hyvänsä"

Kaksi perussuomalaista paikallispoliitikkoa on pitänyt LEVELI-podcastia, jossa on käsitelty puoluejohtoa hyvin kriittisesti ja myös alatyylisesti. Toinen erotetuista tubettajista Milad Dehghan ihmettelee erottamisensa perusteita.

Slim Mill
Kaupunginvaltuutettu Milad Dehghan tunnetaan myös räppärinä taiteilijanimellä Slim Mill. Hän pitää miljoonia katselukertoja kerännyttä LEVELI-podcastia yhdessä Nico Giansantin kanssa. Kuva: Antti Haanpää / Yle
Veli-Pekka Hämäläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaiset on erottanut puolueesta LEVELI-podcastin juontajat Milad Dehghanin ja Nico Giansantin.

Heistä Dehghan on puolueen kaupunginvaltuutettu Vantaalla ja Giansanti varavaltuutettu Helsingissä. Dehghan tunnetaan myös räppärinä taiteilijanimellä Slim Mill.

– Puoluehallitus on erottanut kyseiset herrat, vahvistaa puoluesihteeri Arto Luukkanen Ylelle.

Luukkanen ei halua kommentoida tarkemmin päätöksen perusteluita. LEVELI-podcastissa on käsitelty puolueen nykyisen johdon toimintaa hyvin kriittisesti ja myös alatyylisesti.

Totta kai olen aiheuttanut puolueelle mainehaittaa, mutta samaan aikaan olen tehnyt hyviäkin juttuja.

Milad Dehghan

Seinäjoen puoluekokouksesta LEVELI lähetti YouTubessa suoran lähetyksen, jossa tuettiin Ossi Tiihosta puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Kun Riikka Purra voitti, äänestystä väitettiin vilpilliseksi. Iltalehden mukaan kokouksesta myös poistettiin kaksi luotiliivein varustautunutta Giansantin "turvamiestä".

Sunnuntaisessa lähetyksessä Dehghan ja Giansanti esittelivät Luukkaselta väitetysti saamiaan erottamiskirjeitä. Niissä viitataan nimenomaan lähetysten sisältöön ja puoluekokouksen tapahtumiin.

– En kommentoi. Jokainen voi katsoa heidän lähetyksiään ja miettiä, mikä se syy [erottamiselle] on, Luukkanen sanoo Ylelle.

Luukkasen mukaan erotetut eivät voi enää edustaa luottamustehtävissään perussuomalaisia.

– Heistä tulee... en tiedä, mitä heistä tulee. Toivon heille tietysti onnea ja menestystä poliittisella uralla.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021. Arto Luukkanen.
Arto Luukkanen valittiin perussuomalaisten puoluesihteeriksi Seinäjoella elokuussa. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Dehghan: "Minulle ehdotettiin, että käyttäytyisin kiltisti vuoden tai kaksi"

Milad Dehghan sanoo Ylelle pitävänsä erottamispäätöstään epäselvänä ja huonosti perusteltuna. Dehghanin mukaan hän on pyytänyt Luukkaselta perusteluita erottamiseen, mutta turhaan.

– En sano, että olen viaton. Totta kai olen aiheuttanut puolueelle mainehaittaa, mutta samaan aikaan olen tehnyt hyviäkin juttuja. Jos potkitaan puolueesta, pitää potkia tarkoilla perusteilla, hän sanoo.

LEVELI kannatti Ossi Tiihosta puolueen puheenjohtajaksi. Dehghanin käsitys on, että puolue yritti estää Tiihosen etenemisen, jolloin peli "meni vähän likaiseksi".

– Ohjelmassa mun juontajakaveri [Nico Giansanti] puhuu todella törkeästi puoluejohdosta. Mutta se että olen siinä vieressä, ei tarkoita että olen siinä mukana.

Yle ei ole tavoittanut Giansantia kommentoimaan erottamistaan. Sunnuntain lähetyksessä Giansanti houkutteli juontajapariaan siirtymään niin ikään perussuomalaisista erotetun Ano Turtiaisen Valta kuuluu kansalle -puolueeseen.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021.
Nico Giansanti (toinen vasemmalta) seurasi PS:n puoluekokousta eturivissä Ossi Tiihosen (keskellä) tukijoukoissa. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Dehghan sanoo keskustelleensa entisten puoluetovereidensa kanssa mahdollisuudesta palata joskus perussuomalaisiin. Hän ei kuitenkaan pidä sitä todennäköisenä, vaikka sanookin yhteistyön sujuneen Vantaan valtuustoryhmässä hyvin.

– Minulle ehdotettiin, että käyttäytyisin kiltisti vuoden tai kaksi ja palaisin sitten puolueeseen. Mutta ei [minua ja Giansantia] oteta takaisin. Meidät halutaan pois hinnalla millä hyvänsä.

LEVELI-podcastin kanava on perustettu YouTubeen vuonna 2017. Sillä julkaistuilla videoilla on ollut yli kahdeksan miljoonaa katselukertaa. Kanavan tyypillistä sisältöä ovat salaliitot ja politiikka.

Aiheita käsitellään värikkäästi, toisinaan yksittäisiä ihmisiä herjaten. Viime aikoina lähetyksissä on korostunut myös koronakriittinen materiaali. "LEVELI ei ole vastuussa väärän tiedon antamisesta katsojille", videoiden alussa ilmoitetaan.

Suosittelemme