Hyppää sisältöön

Sulkeeko myös Kaukavesi ovensa? Kajaanin kaupunki on sulkenut jo liikuntapaikkojaan, lasten harrastukset siirtyvät

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi on ollut vielä avoinna, vaikka monet muut kaupungin tuottamat ryhmäsisäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikat ovat koronatartuntojen kasvun takia jo kiinni.

britas simhall november 2015
Leviämisvaihe tuo Kajaaniin sulkuja ja rajoituksia. Asiasta päättää Kainuun soten yhtymähallitus keskiviikkona. Kuva: Yle/Helena von Alfthan
Tiia Korhonen

Koronavirustartunnat lisääntyvät Kainuussa nopeasti etenkin Kajaanissa. Kouluja on jo etäopetuksessa ja liikuntapaikkoja on suljettu.

Vielä viime viikolla kerrottiin, että lasten ja nuorten harrastaminen piti turvata, mutta viikonloppuna tuli äkkikäännös, kun Kajaanin kaupungin tuottamat ryhmäsisäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikkojen käyttö määrättiin tauolle.

– Se oli myös minulle yllätys kuten monille muille. Viime viikolla tästä ei ollut vielä mitään puhetta, mutta tilanne on mennyt huonompaan suuntaan. Jotain piti tehdä ja pitää tehdä edelleen, toteaa Kajaanin kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nysröm.

Esimerkiksi jäähalli on jo kiinni, ja myös vesiliikuntakeskus Kaukavesi sulkee ovensa torstaina kahdeksi viikoksi, jos Kainuun soten hallitus päättää niin keskiviikkona.

Kaukavedessä piti alkaa tiistaina lasten uintikerho, mutta myös sen aloitusta joudutaan nyt siirtämään.

– Meillä piti alkaa tällä viikolla Suomen harrastemallin 75 harrastusta koululaisille, ja ilmoittautuminen on edelleen päällä. Harrastuksiin oli ilmoittautunut jo yli 300 lasta. Nyt ne siirtyvät eteenpäin, mutta jospa ne eivät siirtyisi kuin sen kaksi viikkoa, Nyström sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle