Hyppää sisältöön

Katri Kulmunista on tulossa Lapin liiton uusi puheenjohtaja: "Edessä on paljon hommia"

Keskustan torniolainen kansanedustaja Katri Kulmuni korostaa elinkeinojen yhteensovittamisen ja edunvalvonnan merkitystä tulevassa roolissaan maakuntaliiton puheenjohtajana.

Lapin suurimman puolueen keskustan molemmat maakunnan piirijärjestöt esittävät Katri Kulmunia Lapin liiton puheenjohtajaksi. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Torniolaisesta keskustan kansanedustaja Katri Kulmunista on tulossa Lapin liiton uusi puheenjohtaja.

– Odotan innoissani, että pääsen aloittamaan työn. Kyseessä on maakunnan keskisin luottamustehtävä. Edessä on paljon hommia, Kulmuni kommentoi.

Kulmuni korostaa Lapin moninaisuutta, mikä näkyy rajan ylityksissä idässä, pohjoisessa ja lännessä. Lisäksi maakunnassa on erilaisia elinkeinoja, kuten teollisuusalueita, matkailukeskuksia ja luontaiselinkeinoja.

– Tärkeimmät tehtävät ovat elinkeinojen yhteen sovittaminen ja edunvalvonta suurissa liikennehankkeissa, hän sanoo.

Keskustan molemmat piirijärjestöt esittävät Kulmunin valintaa

Kulmunin valintaa esittävät keskustan molemmat lappilaiset piirijärjestöt.

Keskustan piirijärjestöt ovat sopineet puheenjohtajuuden vuorottelusta niin, että se on Lapin piirillä kaksi kautta ja sen jälkeen Peräpohjolan piirillä yhden kauden verran.

– Kansanedustajana hänellä on hyvät verkostot maakunnan ja valtakunnan tasolla. Hän on luonnollinen valinta, kommentoi Peräpohjolan piirin puheenjohtaja Tanja Joona.

Kulmunin valinnasta päättää 18. lokakuuta kokoontuva maakuntavaltuusto.

– Puheenjohtajaksi tulee ensimmäistä kertaa entinen elinkeinoministeri. Hän on kyllä meille voimavara, sanoo maakuntajohtaja Mika Riipi.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle