Hyppää sisältöön

Huumeet ja sähköpotkulaudat horjuttavat tamperelaisten turvallisuudentunnetta – kyselyn mukaan kotikaupunkia pidetään kuitenkin turvallisena

Elo-syyskuussa tehtyyn kyselyyn saatiin 3313 vastausta. Tärkeänä pidettiin poliisivalvontaa sekä yleisen hyvinvoinnin parantamista.

Tampereen kaupungintalo
Tamperelaisille tehtiin turvallisuuskysely, jonka tuloksissa mainittiin ensimmäistä kertaa uutena turvattomuuden tunteen aiheuttajana sähköpotkulaudat. Toimittaja: Kai Pohjanen, kuvaaja Marjut Suomi / Yle

Huumausaineet ja liikenne horjuttavat eniten tamperelaisten turvallisuudentunnetta. Näin kertoo Tampereen kaupungin elokuinen kysely (siirryt toiseen palveluun), johon saatiin yli 3300 vastausta.

Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula kertoo että tässä kyselyssä näkyi ensimmäistä kertaa uutena turvattomuuden tunteena sähköpotkulaudat.

Asian tuntee omakohtaisesti tamperelainen Hannu Koskinen, joka pitää kotikaupunkiaan yleisesti ottaen turvallisena. Ainoastaan jalan kulkiessa sähköpotkulaudat ja polkupyörät pelottavat häntä.

– Silloin kyllä pelottaa, kun kuljen täällä jalkakäytävillä ja täällä kulkee näitä polkupyöräilijöitä ja sähköpotkulautailijoita jalankulkijoiden seassa. Itse, kun on tämmöinen seniori, niin ei pääse kiireesti karkuun niitä.

Kokemuksia ja näkemyksiä koottiin kyselyssä erityisesti oman kotialueen tilanteesta. Tiedot täydentävät poliisin ja pelastuslaitoksen tilastoja. Joskus omat kotikonnut voivat olla jopa pelottavampia kuin kaupungin keskusta. Tämän on huomannut myös tamperelainen Suvi Marjamäki.

– Keskustassa, kun on paljon ihmisiä, niin ei ole kyllä ikinä pelottanut. Kun asuu tuolla syrjemmällä, niin onhan se vähän sellaista jännittävää kulkea siellä yöllä yksinään.

Tärkeänä pidettiin, että poliisi valvoo järjestystä., mutta moni vastaaja muistutti myös, että turvallisuus perustuu yleiseen hyvinvointiin, kuten syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn sekä päihde- ja mielenterveysongelmien hoitamiseen.

Päivitetty klo 16.43: Lisätty juttuun video.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Kuuntele myös Takaisin Pasilaan -podcast: Miksi sähköpotkulaudat pelottavat, ja löytyisikö ratkaisu muualta kuin rajoituksista?

Suosittelemme sinulle